TomBa Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Witam ! Mam pytanie dotyczące podkręcania Tualatina 1.2 - do ilu kręcicie go na oryginalnym wentylatorze ? u mnie powyżej magistrali 120 MHz płyta nie odpala tylko piszczy , temperatura jest na poziomie 46 stopni podnoszenie napięcia do 1.525 V nie pomaga, pamięci mam Kingstona ... jak go pokręcić na wyżej niż 1440 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 po pierwsze zmienic radiator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zmien dzielniki to pojdzie na 1.5Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBa Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 ale uważasz że co jest przeszkodą - PCI czy RAM ??? a radiator dlaczego zły ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 ale uważasz że co jest przeszkodą - PCI czy RAM ??? a radiator dlaczego zły ??Pewnie jakas karta (PCI) albo sieciowka albo grafa. Poprostu zmien dzielniki i sie przekonamy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBa Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 wiec tak : mam do wyboru cpu/ram/pci: - 100:100:33 - na tym nie idzie wyżej jak 1440, - 133:133:33 - na tym nie można ustawić niżej jak 12x133 co daje 1600 - i wtedy też nie startuje, - chyba TUSL2 ma małe możliwości przestawiania stosunku taktowania :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Sciagnij biosa stad Kolesie kreca na tej plycie spokojnie jak chca tego Celerona. Abit ma ta przewage, ze ma Softmenu III i tam mozesz ustawiac jak Ci sie podoba dzielniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 wiec tak : mam do wyboru cpu/ram/pci: - 100:100:33 - na tym nie idzie wyżej jak 1440, - 133:133:33 - na tym nie można ustawić niżej jak 12x133 co daje 1600 - i wtedy też nie startuje, - chyba TUSL2 ma małe możliwości przestawiania stosunku taktowania :cry: To fakt, że te dzielniki są trochę niewygodne. U mnie szedł na 1.5GHz przy napięciu 1.52V (czy coś koło tego - w BIOSie). Ale powyżej 1.5GHz nie szedł nawet po zwiększeniu napięcia na 1.62V. Temp max dochodziła do 50 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Sciagnij biosa stad Kolesie kreca na tej plycie spokojnie jak chca tego Celerona. Abit ma ta przewage, ze ma Softmenu III i tam mozesz ustawiac jak Ci sie podoba dzielniki. Co daje ten bios? Wydawało mi się, że mam właśnie tą wersję. Jest już wersja 1012. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Sciagnij biosa stad Kolesie kreca na tej plycie spokojnie jak chca tego Celerona. Abit ma ta przewage, ze ma Softmenu III i tam mozesz ustawiac jak Ci sie podoba dzielniki. Co daje ten bios? Wydawało mi się, że mam właśnie tą wersję. Jest już wersja 1012. Zapodaj koledze linka do niego bo ja nie znalazlem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Sciagnij biosa stad Kolesie kreca na tej plycie spokojnie jak chca tego Celerona. Abit ma ta przewage, ze ma Softmenu III i tam mozesz ustawiac jak Ci sie podoba dzielniki. Co daje ten bios? Wydawało mi się, że mam właśnie tą wersję. Jest już wersja 1012. Zapodaj koledze linka do niego bo ja nie znalazlem. Ale ten Bios nic nie daje. Jak mu Celek nie idzie na 1.5GHz, to albo ma pecha, albo PCI, lub HDD nie wydala, ew grafa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 A Biosy są na stronie producenta. Tutaj jest link do Biosów dla Tusl2-C. http://download.asus.com.tw/mb_dl_menu.asp...2=4&l3=21&mid=3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBa Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 pewnie PCI - nie wydala :x - dzięki za pomoc Panowie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...