Aurora Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Witam wszystkich mam piewien problem nawet duzy i mecze sie z nim od rana do teraz prawie cały dzien podam na poczatek sprzet Procesor: I5 3570k Płyta główna:Asus P8Z77-V Grafika:Sapphire 7850 2GB pamieci 2x4Kingstona Grey 1600 zaszilacz: Ocz Modextreme 600W Dysk western digital 500Gb System windows 7 64bit Problem lezy w tym ze jak wyjmuje karte graficzna zeby wystartował na samym IGPU to idzie ciagły reset i płyta główna wskazuje ze nie ma karty (wyswietla sie dioda przy pci-ex a raczej pikanie),dalej dioda stoi chfilke przy sata i reset taka diagnoze robi płyta Ram-procek grafika i sata i reset.W biosie ustawiałem juz wszystko ciagły reset jak by systemu operacyjnego nie było na pokładzie.A jak wkładam spowrotem karte system normalnie startuje.Co moze byc przyczyną?Bios aktualny sterowniki także.Wyglada to tak jak by dysk był połaczony jak by z grafika i bez niego nie chciał startować.Pozdrawiam i licze na pomoc. Kiedys juz miałem taki problem ale z karta graficzna na pokładzie i musziałem system od nowa postawić zeby uruchomic kompa inaczej nie dało rady. Dysk juz sprawdzałem w hd tune takze ramy zdrowe Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Aurora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Jakikolwiek obraz na monitorze wyświetla się? Możesz mieć pogięty jakiś pin w podstawce cpu i igpu może nie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) powiem tak sterowniki od hd intela zainstalowane wiec w biosie ustawione pci-ex startuje,pci startuje,tylko Igpu ktury mnie interesuje nie startuje komp, nie wazne czy mam połaczony kabel do płyty głownej czy karty mam obraz czasem monitor zasypia ale mam obraz połaczone przez Hdmi.Czy montaz Cpu od nowa pomoze? Własnie zajrzałem do biosu jak mam wyłaczone Virtu Mvp to nie mam obraz z płyty głównej jak włacze to mam,przed tem miałem problem z instalacja sterowników do hd 4000 wyskakiwało niezgodnosc systemu nie spełniam min wymagan,po właczeniu tej opcji udało sie zainstalowac dziwna sprawa kolejna sprawa jak mam w bioszie przełaczone na igpu to nie mam obrazu z karty a jak przełacze kabel na płyte to mam obraz,lecz system nie wstaje reset ciagle Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Aurora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...