quack Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam, Niecały miesiąc temu zakupiłem laptopa Lenovo Ideapad Z710. Zaczęło się od tego, że przestał działać mi klawisz "q" , a pozostałe na linii od "w" do "p" działają nieprawidłowo. Po wciśnięciu np "w" wyskakuje "wqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq" i tak bez końca powtarza się "q" do momentu użycia backspace. Z pozostałymi klawiszami do "p" tak samo. Nie mogłem sobie z tym poradzić więc zrobiłem format dysku i ponownie zainstalowałem system win 8.1 oraz wszystkie sterowniki. Po formacie sytuacja się nie zmieniła, wszystkie wcześniejsze usterki dalej się powtarzają. Zauważyłem jeszcze, że przy starcie jak pojawia się logo Lenovo system windows nie zaskoczy dopóki nie wcisnę jakiegokolwiek klawisza. Natomiast jak już wcisnę i odpali się system to w okienku wpisania hasła samoczynnie wypełnia mi się pole literami "qqqqqqqqqqqqqqq" ile tylko jest miejsca. Ktokolwiek ma jakieś pomysły co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Wygląda to na mechaniczną usterkę klawiatury- nic nie wskórasz- reklamuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quack Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 A jakieś sugestie czemu system nie chce wystartować bez wciśnięcia klawisza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Możliwe że to kwestia tego że bios niepoprawnie wykrywa klawiaturę . Dostajesz info o nie podpiętej klawiaturze podczas startu lapka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quack Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Nic nie wyskakuje. Po prostu logo Lenovo wyświetla się, aż czegoś nie wcisnę na klawiaturze. Wysłałem dziś lapka do serwisu. Zobaczymy co powiedzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...