quark79 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witam Taka sytuacja: i5 4690 MSI Z97 Mate Gskil 2133 Palit GTX970 2 dyski HDD nagrywarka DVD i wszystko jest ok do momentu, gdy odpalam Wiedźmina 2 na Full detalach. Battlefield 3 śmiga na ULTRA przez 2 godziny non stop i nie ma problemu, to samo jest z Call of Duty Black Ops, Jednak wystarczy 20 min wiedźmina 2 i zaczynają się restarty komputera. Zdaje sobie sprawę, że battlefield i COD są to gry o wiele mniej wymagające od Wieśka z włączonym uberpróbkowaniem więc zrobiłem takie testy Wrzuciłem FurMark 1.9.1 na 3 minuty z opcja burn in i ekstremalnym burn in po 2 minutach karta 78 C i tak zostaje do 3 minuty stabiolnie. Brak restartu nastepnie LinX 0.6.5 test trwa 2:32 i procesor nagrzewa się do 72 C więc też nie jest tragicznie. Brak restartu Wyłączyłem komputer i pozwoliłem mu wystygnąć na 15 minut a następnie uruchomiłem oba programy do testowania naraz i momentalnie wystąpił restart. Ponieważ nie mam miernika to nie mogę sprawdzić napięcia na zasilaczu a opierając się na aida 64 to wszystko mieści się w normie. Teraz pytanie. Czy to sprawka huntkeya a jeśli tak to jaki zasilacz kupić do tego zestawu? Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Ponieważ nie mam miernika to nie mogę sprawdzić napięcia na zasilaczu a opierając się na aida 64 to wszystko mieści się w normie Ale już wysuwasz wnioski że to na pewno zasilacz .... bez miernika nic sie nie dowiemy ....proc kręcony czy nie ? Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quark79 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Wszystko na standardowych ustawieniach. Procek bez K. Jednak słusznie założyłem, że to zasilacz. Po wymianie na Corsair CX600, przypadłość ustąpiła. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Edytowane 15 Stycznia 2015 przez quark79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...