Skocz do zawartości
quark79

Huntkey HK600-53AP winny restartom?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Taka sytuacja:

i5 4690

MSI Z97 Mate

Gskil 2133

Palit GTX970

2 dyski HDD

nagrywarka DVD

i wszystko jest ok do momentu, gdy odpalam Wiedźmina 2 na Full detalach. Battlefield 3 śmiga na ULTRA przez 2 godziny non stop i nie ma problemu, to samo jest z Call of Duty Black Ops, Jednak wystarczy 20 min wiedźmina 2 i zaczynają się restarty komputera. Zdaje sobie sprawę, że battlefield i COD są to gry o wiele mniej wymagające od Wieśka z włączonym uberpróbkowaniem więc zrobiłem takie testy

Wrzuciłem FurMark 1.9.1 na 3 minuty z opcja burn in i ekstremalnym burn in

po 2 minutach karta 78 C i tak zostaje do 3 minuty stabiolnie. Brak restartu

nastepnie LinX 0.6.5 

test trwa 2:32 i procesor nagrzewa się do 72 C więc też nie jest tragicznie. Brak restartu

Wyłączyłem komputer i pozwoliłem mu wystygnąć na 15 minut a następnie uruchomiłem oba programy do testowania naraz i momentalnie wystąpił restart.

Ponieważ nie mam miernika to nie mogę sprawdzić napięcia na zasilaczu a opierając się na aida 64 to wszystko mieści się w normie.

Teraz pytanie. Czy to sprawka huntkeya a jeśli tak to jaki zasilacz kupić do tego zestawu?

Pozdrawiam

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ nie mam miernika to nie mogę sprawdzić napięcia na zasilaczu a opierając się na aida 64 to wszystko mieści się w normie

Ale już wysuwasz wnioski że to na pewno zasilacz .... bez miernika nic sie nie dowiemy  ....proc kręcony czy nie ?

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi