Sounds Beats Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam.Otóż niedawno złożyłem praktycznie nowy RIG (konfiguracja jak w sygnaturze) - części wykorzystane se starego pudła to zasilacz, dyski i grafika.Po postawieniu systemu zacząłem testować stabilność programami takimi jak IBT, prime95, OCCT CPU: Test, Unigine Heaven i Valley oraz 3D Mark 11 i 13 - wszystko w porządku.Wystąpił natomiast problem z grą Battlefield 3 - bardzo rzadko występują ścięcia do nawet ~5 fps gdzie średnio na Afterburnerze widze ~150.Próbowałem uruchamiac gre w trybie zgodności z Windows 8, wyłączyć Origin w grze czy w Bitdefender Total Security 2015 ustawić profil "Gracz" - bez skutecznie.Następna kwesta - przeczytałem na łamach forum, że pewien użytkownik miał problem z temperaturami na chłodzeniu wodnym w teście OCCT Power Supply. Z ciekawości sam chciałem puścić taki test. I tutaj wystąpił problem.Problem z tym testem polega na tym, że test w trybie DirectX 11 się nie uruchamia, próbowałem ustawiać okres bezczynności na 1 min i na 0 min - test się nie uruchamia, wyskakuje komunikat "Zatrzymano przez użytkownika" - mimo, że nie dotykam nawet myszki czy klawiatury.Podobnie jest z testem GPU: 3D, przy ustawieniu DirectX 11 test się nie uruchamia - ustawiając DirectX 9 już test się uruchamia.Postanowiłem w końcu zainstalować Windows 7 w nadziei że problemy stwarza tutaj Windows 8.1 - niestety dalej są problemy z OCCT, w Battlefield natomiast jeszcze nie pograłem.Poprosiłem znajomego żeby również zainstalował najnowszą wersję OCCT 4.4.1 i spróbował puścić testy Power Supply i GPU: 3D w trybie DirectX 11 - u niego testy normalnie się uruchamiają.Bardzo prosze o pomoc w rozwiązaniu problemów z Battlefield 3 i z OCCT. Jeżeli chodzi o inne gry - nie bardzo miałem możliwość sprawdzenia czy spadki fps występują w innych grach, zobaczyłem ten problem w tej grze i na niej chciałbym się opierać w rozwiązaniu tego problemu, niestety te spadki są dość rzadko i trzeba długo grać. Uprzedzając - grałem w BF na tej samej grafice co na poprzednim konfigu gdzie był m.in 2600K i nigdy nie było żadnego problemu.Temperatury również są w porządku - po godzinie OCCT: CPU czy Intel Burn Test na Maximum - temperatury CPU max ~55C. Temperatury GPU po kilku godzinach gry w BF3 ~66C.Pozdrawiam i proszę o pomoc ponieważ kompletnie nie wiem gdzie szukać przyczyny i rozwiązania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 (konfiguracja jak w sygnaturze) Nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sounds Beats Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 i7 5820K / GTX 980 G1 Gaming / RAMPAGE V Extreme / H105 / DDR4 HyperX Predator 4x4GB 3000MHz / 840 PRO 128GB / WD Blue 1TB / WD Green 1TB / HX750 / 780T White Window Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zrób gruntowny skan całego kompa na obecność wirusów i innych śmieci. Polecam Dr.WEB-CureIt, Malwarebytes Anti-Malware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sounds Beats Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Test Malwarebytes Anti-Malware nic nie wykrył. Robić skana tym Dr.WEB-CureIt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...