KPiN Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Witam. Jaki jest najlepszy sposób na strumieniowanie filmów do telewizora? Co mam: Telewizor stary model, nie ma wifi, dlna, itp. tylko USB Livebox 3 (pewnie dziadostwo?) PS3 (wi-fi) Jedyna opcja jaką sprawdzałem to Plex przez PS3, nie wiem czego to wina (sieć, ps3, komputer?), ale bez obniżania jakości filmy się muszą jakby buforować? (zamarzają co parę chwil). Myślałem jeszcze, żeby kupić Chromecast i puszczać filmy z komórki, ale znowu nie wiem czy będzie jakakolwiek poprawa w stosunku do PS3 ciągnącego z komputera. Może drugi ruter (jakiś szybki np. TPLink C5) tylko do połączenia PS3 z PC, niepewność jw. Przypuszczam, że najlepiej byłoby wszystko połączyć kablami, ale że ruter jest na piętrze, a tv na parterze, więc wolałbym tego uniknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 http://www.komputronik.pl/product/177549/Akcesoria/Gadzety/Android_4_0_TV_Dongle_U1A.html Jeśli masz HDMI, ale zakładam, że jeśli ma USB, to HDMI tym bardziej. Albo kilkaset pln na normalne HTPC 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smokie Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Polecam Serviio. Streamowałem tak TV (źródła RTMP) na PS3 i wszystko było ok (połączenie kablowe, router 100/100). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdziUnia Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam, Kto poleci fajny i nie drogi Android Dongle Tv??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Niedrogi oznacza **ujowy i gwarantowane problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Witam, Kto poleci fajny i nie drogi Android Dongle Tv??? Temat miał 3 posty, a i tak go nie przeczytałaś. Measy U1A daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^BerZerK^ Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Plex https://plex.tv/jest klient na playstation, serwer instalujesz na pc i śmigasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ludzie dzięki za polecenie streamerów, ale jak już pisałem nie daje to u mnie rady po wifi. Albo tania wtyczka/pudło, albo pociągnę kable. www.komputronik.pl/product/177549/Akcesoria/Gadzety/Android_4_0_TV_Dongle_U1A.htmlMKV H.264 1080p po USB OTG - udźwignie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdziUnia Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Temat miał 3 posty, a i tak go nie przeczytałaś. Measy U1A daje radę. Czytałam ale jakos Android 4.0 do mnie nie przemawia za taką cenę. Do tego trzeba doliczyć jeszcze pilot bo myszką sterowanie będzie bardzo męczące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Możesz też sterować telefonem za darmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdziUnia Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Możesz też sterować telefonem za darmo. Coś więcej? Bo nie mam pojęcia czy da sie sterować każdym telefonem z androidem czy nie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 https://play.google.com/store/search?q=kodi+remote&c=apps&price=1 Niektóre aplikacje mogą nie działać na <4.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdziUnia Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 https://play.google.com/store/search?q=kodi+remote&c=apps&price=1 Niektóre aplikacje mogą nie działać na <4.0 Dziękuje, będę sprawdzać. Ja posiadam obecnie android 4.4.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Czytałam ale jakos Android 4.0 do mnie nie przemawia za taką cenę. Do tego trzeba doliczyć jeszcze pilot bo myszką sterowanie będzie bardzo męczące. 1. Udźwignie h264@1080p, jakkolwiek niektóre rzadziej spotykane profile nie pójdą. 2. Zdaje się cały czas nowe romy wychodzą - nie wiem, czy jest KK i LP, ale JB był na pewno. 3. Tak, jak pisał KPiN, możesz po wifi telefonem sterować i nawet jest to całkiem wygodne, pod warunkiem, że nie jest to służbowy telefon z wymuszonym pinem, którego nie można wyłączyć i automatyczną blokadą po 30s ;] 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Udźwignie h264@1080p, jakkolwiek niektóre rzadziej spotykane profile nie pójdąDzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...