Skocz do zawartości
zuluman

Kupuje P4 2.4 C - jaki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupic w/w procek do OC. Z jakiej serii powinien byc taki procek i gdzie ewentualnie polecacie kupic takowy. Linki do stron zagranicznych z kreceniem tego sprzetu mile widziane. dzieki - pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wszsytko jasne....jak ktos chce kupic dobrego P4 2.4 C do OC

to nalezy szukac:

S code: sl6wf

Plant: Malesya/Costa Rica

week: 9/10

mozna wykrecic 3600 na 1.65Vcore z dobrym mobem

teraz tylko takie beda ludzie kupowali :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wszsytko jasne....jak ktos chce kupic dobrego P4 2.4 C do OC

to nalezy szukac: 

S code: sl6wf

Plant: Malesya/Costa Rica

week: 9/10

mozna wykrecic 3600 na 1.65Vcore z dobrym mobem

teraz tylko takie beda ludzie kupowali :P

Obys sie nie przeliczyl. Po pierwsze CPU kreca sie krancowo roznie nawet w ramach tej samej serii. Dla przykladu P4 2,8GHz pierwszy szedl do 3,3GHz bez zmiany Vcore, a dalsze krecenie na nic nie wychodzilo bo nawet ostre podniesienie napiecia nic nie dawalo. Na 3,5GHz nawet na 1,75V byl niestabilny. Inna sztuka z tej samej serii i ta sama data pakowania na 3,5GHz smiga milo.

Druga sprawa to to ze kazdy z polskich dystybutorow ma procki z konkretnej serii nawet mimo kolejnych dostaw. Tak bylo z 2,4GHz B. California zawsze miala ta sama a np Elkotech tez tylko jedna (seria=fabryka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzilem wlasnie mojego starego....2.0 SL5ZT ..max co wycisnolem, to 2.5, a na linku kolesie ladowali na nim 2800....nawet podobne daty pakowania byly....

Gadalem z kolesiem z GRALA.... cytuje:

GRAL (13:05)

DSL6WF

i maja tylko taka serie... moze nie pojdzie na 3600, ale mi wysatrczy 3200 ... a moja plyta obsluguje max FSB 250(IT7 MAX2 ver.2)

przelicze jeszcze raz gotowke ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na www.overclockers.com SL6WF byly robiona na Malesji lub Kostaryce...wiec nie wiem co mam yslec o tym: (seria=fabryka)

no i nie bylo zreszta innych serii pokazanych, co jest podejzane :D

kod serii oznacza konkretna fabryke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzilem wlasnie mojego starego....2.0 SL5ZT ..max co wycisnolem, to 2.5, a na linku kolesie ladowali na nim 2800....nawet podobne daty pakowania byly....

Gadalem z kolesiem z GRALA....  cytuje:

GRAL (13:05)

DSL6WF

i maja tylko taka serie... moze  nie pojdzie na 3600, ale mi wysatrczy 3200 ... a moja plyta obsluguje max FSB 250(IT7 MAX2 ver.2)

przelicze jeszcze raz gotowke ;]

Obawiam sie ze twoja plyta nie obsluzy nawet nominalnego taktowania. To jest i845 a on ciagnie max 200MHz na odpowiedniej konstrukcji plycie. Abit BH7 chwalacy sie ze obsluguje 200MHz FSB w praktyce wyciaga stablinie ledwo 190-195MHz. Musisz szykowac sie na zmiane mobo.

To ze masz do 250MHz to o niczym nie swiadczy. Moja ma do 400...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuu zuluman, widze ze sie dales nabrac biosem., dobrze ze lancer zauwazyl.

Ja np. mam w biosie do 200, ale wiem ze wiecej niz 150 (stabilnie) i tak nie pocisne.

Poczytaj sobie na necie review swojej plyty to na pewno juz sprawdzili ile max fsb dala rade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, staram sie znalezc kogos kto kupi odemnie komplecik:

IT7 MAX2 ver.2(i845PE)

P4 2.0A

2x256 DDR 333

ktos chetny ? :D

gupio byloby sie przekonac, ze proc nie dziala ;] hi hi

proc berdzie dzialac ale z obnizonym taktowaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce kupic w/w procek do OC. Z jakiej serii powinien byc taki procek i gdzie ewentualnie polecacie kupic takowy. Linki do stron zagranicznych z kreceniem tego sprzetu mile widziane. dzieki - pozdro

Ja moj 2.6cghz pociagnelem na 3.4Ghz, jak kupisz to podaj wynik ile tobie sie udalo podkrecic. :lol:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...4-2400c-oc.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...