DrFelipe Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Witam, Temat oklepany jednak jestem nie do końca zdecydowany do ww procesorów. Powiedzcie mi czy jest sens przesiadać się z Ivy na Haswella. Mam teraz poskładanego na szybko za grosze celerona g1620 a będę chciał zmienić na i5. Zastanawiam się czy wymieniać na haswella co wiąże się też ze zmianą płyty głównej czy wymienić tylko procesor i zostać na obecnej płycie? Wiem że różnica w wydajności duża nie jest dlatego się zastanawiam czy przeczekać haswelle do następnej generacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Podaj całą konfigurację komputera raz z zasilaczem i do czego ma być komputer. Można wymienić procesor. Ale koszt takiego procka jest dość spory. O ile trafisz używkę bo jest ich bardzo mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 I5 S1150 to jednak spory koszt - minimum 785 zł patrząc po cenach z morele.net . Do tego koszt nowej płyty - 140+ zł . Używane I5 SB/IB można dostać znacznie taniej , wydajnościowo są nie wiele słabsze - choć na razie na allegro jest posucha . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 przy dolarze za prawie cztery to nowe procki bym omijał z daleka, ale mozna tylko radzić, kto bogatemu zabroni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrFelipe Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Komp do ogólnego użytku plus gry. Ale graczem wymagającym nie jestem. Teraz posiadam sprzęt zmontowany po części ze starych gratów. Więc tak: Grafikę miałem gtx260 ale za niewielką dopłatą wymieniłem na HD6870 ze względu na DX11. Płytę z prockiem to udało mi się okazjonalnie dostać za dosłownie grosze. Płytę asrocka nie używaną kupiłem za 80zł a celka za 90 dlatego powstała taka konfiguracja. Podsumowując: Płyta gł: Asrock H61 Pro BTC Procek: Celeron G1620 Ram 2x4GB Goodram 1600 play CL9 Grafika HD 6870 1GB GDDR5 Zasilacz chieftec GPA-500W Monitor Stary Samsung Syncmaster 206BW 1680x1050 Grafika jeszcze całkiem daje sobie radę więc na razie poczekam na rozwój sytuacji na rynku i może już na DX12. Co do procesora to chyba wydaje mi się że najrozsądniej to będzie na chwilę obecną wsadzić tam jakiegoś używanego i3 albo i5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 I5 będzie git 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...