Skocz do zawartości
diolek

sam juz niewiem ...grafa

Rekomendowane odpowiedzi

wiec tak wstepnie mam kupca na mojego gf4

i teraz sie zaczyna problem bo caly czas bylem nastawiony na kupno jakiegos fx5600 tak zeby sie przekonac co to cudo potrafi cena tak 800-900zl , az tu nagle od kumpla ze sklepu moge miec FIC 9500 128mb za 650zl , z tego co czytalem na forum to niedziala ona na 9700 ale pytanie jest nastepujace czy jest jakies prawdopodobienstwo ze ten fic9500 niepojdzie na 9500 PRO? thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisaj jeszcze dostalem propozycje na karte winfast fx5600 z pamieciami najprawdopodobniej 2,0ns 700mhz za 850zl :)

a co do ati to moze i bez wachania bym łykal tego fica 9500 ale jak czytam wypowiedzi forumowiczow ze tu gra niedzial natych drv ze tamta natamtych niedziala ze tu to ze tam siamto to troche mi ochota przechodzi na ati , bo sie przyzwyczilem z gf ze wlaczam i gram

ale zobaczymy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slayer ale pomogłes.

Ja też nie mam przekonania do Ati ja chce grać ale kombinować z sterami i biosami co sciągnę nowę gre. Co do wyboru karty jak masz zariar miec ja dłużej to lepszym wyborem jest gf fx jak zamierzasz zmienić kartę do roku to polecałbym jakać upasiną wersje gf4 np. gf 4 4800Se Gainward z mapięcia i 3,2 ns BGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez nie mialem przekonania do ATI, ale wszystkto sie zmienilo, gdy naczytawszy sie na tym forum o Radach 8500 wlozylem do swojej maszyny Gigabyta R8500. Nie mialem z ta karta zadnych problemow, powiem wiecej moj stary GF2 MX 400 był bardziej problemowy w pewnych sytuacjach. Wiec powiem Ci, ze i Twoje zdanie na temat ATI zmieni sie na pewno po kupnie R9500PRO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem tylko ciekawy jak bedzie wygladala sprawa R9500Pro vs FX5600 kiedy zaczna sie pojawiac gry wykorzystujace dx9 .Wtedy ten Fx pewnie bedzie lepszym wyjsciem.Wiec ja bym sie zastanowil,na dzien dzisiajszy wydajnosc Fx'a spokojnie Ci wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem tylko ciekawy jak bedzie wygladala sprawa R9500Pro vs FX5600 kiedy zaczna sie pojawiac gry wykorzystujace dx9 .Wtedy ten Fx pewnie bedzie lepszym wyjsciem.Wiec ja bym sie zastanowil,na dzien dzisiajszy wydajnosc Fx'a spokojnie Ci wystarczy.

Raczej nie wyprzedzi R9500Pro nawet w grach dx9, przeciez juz w 3Dmarku03,

ktory wykorzystuje DX9 FX zostaje w tyle. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i masz racje,pozyjemy zobaczymy.

a tak BTW - a moze Fx5600Ultra,ale to juz chyba bedzie drogie :? ,a zreszta ja tam sie nieznam zabardzo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i masz racje,pozyjemy zobaczymy.

a tak BTW - a moze Fx5600Ultra,ale to juz chyba bedzie drogie :? ,a zreszta ja tam sie nieznam zabardzo :wink:

Z tego co napisal Diolek wnioskuje, ze jest to wersja Ultra, po pierwsze

taktowanie - 700 Mhz dla pamieci no i czas dostepu 2ns. Wiec na 99% tak jest.

Cena w porownaniu z innymi ofertami b. atrakcyjna ale coz z tego skoro

karta wolniejsza od 9500Pro, ktorego normlanie, bez zadnych okazji

mozna dostac w takiej cenie ( FIC :D ). A Diolek zapewne moze miec

jeszcze taniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz czysty 9500 bez pro to raczej marna karta, ale jesli uda sie zrobic ja programowo na 9500pro to super bierz

no wlasnie cena 650zl za tego fic9500 128mb jest bardzo ciekawa , tylko ten ból czy pojdzie na PRO :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...