Skocz do zawartości
xBum

Corsair rm 650 piszczy przy niskim użyciu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Zasilacz od rana zaczął piszczeć i brzęczeć jak pszczoła, nie byłoby to dla mnie dziwne jeśli byłby jakoś obciążony, ale sam i5-4690K dużo nie ciągnie. Dlatego kompletnie nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, z tego co czytałem na stronie corsairsa to elementy zasilacza są tak pozalewane, żeby cewki nie piszczały, a tu jednak coś się dzieje, co ciekawe wcześniej tego nie miał, używany jest od października. Wczoraj podpiąłem odpięty wcześniej przeze mnie wentylator z obudowy 120mm, bo był dla mnie za głośny, ale z powodu większego OC podpiąłem go z powrotem, jednak wątpię, żeby to był problem. Używam programu MSI eco center, w którym wyłączam wentylatory podczas pracy, żeby nie hałasowały. Dodatkowo wczoraj zmieniałem bios płyty głównej na nowszy. Dodam, ze te dźwięki wydaje od czasu do czasu, nie jest to stała czynność, jednak jest to na tyle drażniące, że postanowiłem napisać tutaj, może ktoś ma pomysł co mogło spowodować takie dziwne zachowanie zasilacza.

Edytowane przez xBum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pytałem się o konfiguracje przed zakupem to na forum nikt nie mówił, żeby zmienić zasilacz. Jak mnie będzie dalej denerwować to najwyżej zmienię na jakiś inny, ale na razie zostanie. Ma ktoś jakiś pomysł czego to brzęczy? Nie mam jak na razie sprawdzić pod obciążeniem, pewnie w ciągu miesiąca kupie jakąś karte to wtedy puszczę 3dmarka i zobaczę czy też będzie piszczeć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa wiadomość przy włączonych wentylatorach tj. bez użycia programu MSI ECO CENTER też zasilacz brzęczy...

Edycja, co by nie odświeżać, a jakby ktoś kiedyś odkopał, to właściwie chyba przestał brzęczeć. Zobaczymy jak będzie lato i będzie ciepło, co wtedy. Najwyżej pójdzie na allegro, bo mi zbyt brzęczy to. Poza tym zmieniłem stronę zasilacza, tj. teraz jest wentylem do góry, wiem, że lepiej gdyby był na dół, ale tak nie piszczy więc chyba tak zostanie.

Edytowane przez xBum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi