Czlowiek Twarog Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam. Poszukuje laptopa z jak najlepszym ekranem, będę obrabiał zdjęcia z lustrzanki i w przyszłosci filimiki z kamerki. Chciałbym też pograc sobie w gierki do poziomu Wiedzmin 2, Battlefield 3, Dirt 2, Tomb Raider. Dishonored, Mass effect 3. Nie krecą mnie super detale, fajnie jakby ruszyly na natywnej rozdziałce i low/medium, bez zbednych upiększaczy. Co bym chcial : - 15,6 - matryca FHD jak najlepsza - 8gb ramu - obowiazkowo win w zestawie - jakąś karte grafiki do gierek Dlaczego tak duży przedział cenowy ? Bo zastanawiam się nad kupnem lapkta pod GTA V, to mam upatrzonego Asusa N551JM. A jeżeli zrezygnuje z GTA, to chciałbym lapka za jak najmniejsze pieniądze ! ;) Znalazłem jeszcze : Acer e5-572g http://www.x-kom.pl/p/218235-notebook-laptop-15-6-acer-e5-572g-i5-4210m-8gb-1000-win8x-gt840m-fhd.html Acer V3-572g http://www.x-kom.pl/p/204351-notebook-laptop-15-6-acer-v3-572g-i7-4510u-8gb-1000-win8x-gf840m-fhd.html# PS. Mam 2 pytanka: 1. Zawsze uważałem firme Acer za najniższą półkę. Czy jest już lepiej ze ludzie polcają te lapki ? 2. Jestem kierowcą zawodowym i lapek będzie uzywany podczas jazdy, czy drgania mają wpływ na dysk talerzowy ? Dzieki za wszystkie rady i pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 W tej cenie Acer E5-572G - wydajny procesor i mocna bateria. Matryca przeciętna. Jeśli chodzi o gry to zapomnij o natywnej FHD - nie ten budżet 1. Trochę się pozmieniało przez ostatnie lata - na plus. 2. Tak Do pracy z grafiką 2D dołóż do Acera V5-573G z i7ulv + GTX850. Jedna z lepszych matryc IPS w laptopach konsumenckich, podświetlana klawiatura, lepsza jakość wykonania, wyższa wydajność, miejsce na dodatkowy dysk SSD, cienki i lekki tylko 2kg wagi. System możesz zainstalować w wersji testowej TRIAL i za jakiś czas sobie dokupić. Najsensowniejszy wybór do obróbki zdjęć w tej cenie. E5 i V5 oraz inne laptopy z matrycami TN to zupełnie inna liga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czlowiek Twarog Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 A nie ma nic z Lenovo, Asusa, Della, Toshiby ? A może ultrabook ? Asus Zenbook, albo Lenovo yoga 2 ? Tylko ze na nich raczej zadna gierka nie ruszy prawda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Nie ruszy. Z Lenovo nie ma nic z dobrą matrycą, z della tak samo. O Toshibie nie wspominając :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czlowiek Twarog Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) A znalazłem jeszcze takiego : http://www.x-kom.pl/p/222442-notebook-laptop-15-6-msi-gp60-leopard-i5-4210h-8gb-500-dvd-rw-win8x-gt840m.html http://www.komputronik.pl/product/230008/Elektronika/Komputery/MSI_GP60_2PF_Leopard_Pro_212XPL.html Co sądzicie ? Lepszy od tego Acera E5 ? Albo znalazłem aukcje na alledrogo od X-kom i tam maja powystawowe lapki z obniżonymi cenami, jak np ten http://allegro.pl/outlet-asus-r510jk-dm009h-i7-8gb-750gb-gtx850-win8-i5040547306.html Edytowane 30 Stycznia 2015 przez Czlowiek Twarog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Trzeba było brać V5-573G z jednym z lepszych IPSów wśród laptopów konsumenckich zanim się wyprzedał ... MSI GP60 ma gorszą matrycę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czlowiek Twarog Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Przepraszam za trucie, dzisiaj jade po lapka i wybór padł na Acera E5-572G, tylko nie wiem czy warto dopłacać do matrycy FHD. Ewentualnie Dell Inspirion 3542. I jade zamawiać do X-kom dzisiaj :D pozdrawiam i dziekuje za pomoc ! PS. 160zl trzeba doplacic do FHD w Acerze, to raczej nie duzo, a warto miec FHD ? Czytałem o problemach ze skalowaniem. Chyba ze coś sie urodziło innego do 3 tys. z Win na pokładzie, 8gb, I5/I7, grafiką 840m/850m i przyzwoitym ekranem :) Edytowane 23 Lutego 2015 przez Czlowiek Twarog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Jak masz zamiar grać to Acer E5-572G z i5m + GT840 ale z matrycą HD. W FHD ta karta graficzna sobie nie poradzi. opcjonalnie Dell 3542 z i7ulv + GT840. Procesor o tej samej wydajności, słabsza bateria, błyszcząca matryca (odbija otoczenie) ale za to lepszy serwis i 2 letnia gwarancja domowej naprawy. Złóż zamówienie przez Internet z odbiorem osobistym i płatnością na miejscu wtedy w razie czego (np. wady fabrycznej jak chociażby bad pixele czy skaza na matrycy) wymieniają Ci sprzęt na nowy wolny od wad od ręki. Przy zakupie stacjonarnym w razie awarii laptop pójdzie standardowo na gwarancję - 3-4 tygodnie bez sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czlowiek Twarog Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Ale ogólnie matryca FHD będzie ciut lepsza od HD ? A jak w grach będę obniżał rozdziałke do HD, to strace tylko na jakości obrazu tak ? Obraz będzie powiększony ? Wolałbym mieć to FHD, jak to tylko 160, a przyda sie do filmów z kamery, zdjeć i ogólnie obsługi, mój brat zachwala FHD i mówi, że w nie wyobraża sobie wrócić na HD, a on w ogóle nie gra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2015 Obraz będzie jedynie ostrzejszy, matryca FHD w tym acerze ma przeciętną jakość obrazu. Obniżanie rozdziałki w laptopach skutkuje pogorszeniem jakości obrazu - większa pikseloza, rozmyty obraz, brak ostrości. W codziennym użytkowaniu FHD ma same plusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czlowiek Twarog Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 OK. Zamówiłem Acera z FHD, bo jednak codzienna praca to priorytet :) Dziękuje ci za pomoc ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...