lukasz5211 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam, chciałbym się doradzić kogoś obeznanego jakie komponenty kupić do złożenia komputera. Dodam, że mam już procesor i5-4670k, potrzebuję płyty głównej, ram, zasilacz, budy, chłodzenie na procesor oraz karty graficznej. Budżet jakim dysponuję na chwilę obecną to ~2tyś(można lekko naciągnąć). [W temacie dałem 3tyś. ponieważ wliczyłem procesor] Komputer będzie służył głównie do grania, a przede wszystkim do cs:go w 1280 x 720. Jeśli chodzi o grafikę, jestem w stanie na niej zaoszczędzić, bo planuję po wakacjach kupić gtx 970 i na chwilę obecną jej dobrej nie potrzebuję ze względu na małe wymagania CS;GO jeśli chodzi o grafikę.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2015 Przy takich założeniach i budżecie proponuję coś takiego za 2 028 zł . Asus Z97-P , G.Skill Ripjaws X 2x4GB DDR3 2 133 mhz CL9 , MSI R7 250X , Crucial MX100 128GB , Zalman Z3 Plus & Cooler Master G550M 550W a także Raintek Ereboss . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz5211 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Co do płyty głównej myślałem nad MSI gaming-3 ze względu na chwalony chipset dzwiękowy, co w cs:go bardzo cenne i z tego względu byłbym wstanie dołożyć do tego wyboru gotówki. Chyba że różnica jest jakaś nie zauważalna? Edytowane 21 Stycznia 2015 przez lukasz5211 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Kwestia gustu, gaming powinna być lepsza od tego Asusa. Dla mnie na plus np: S/PDIF Optyczne Oczywiście trzeba dopłacić te 130 zł, moim zdaniem warto. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...