Skocz do zawartości
kasia.i

Co zrobić z takim uszkodzeniem? [ultrabook smasung]

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :)

Jestem tu pierwszy raz, chciałabym się dowiedzieć co zrobić z takim uszkodzeniem jak na zdjęciu. Ultrabook jest na gwarancji. Czy ona to obejmuje? Jakie są ewentualne  koszty naprawy? Może mogę to czymś zabezpieczyć (skleić? :P)

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)

post-215209-0-63582800-1421789565_thumb.jpg

Edytowane przez kasia.i

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypadałby to rozebrać i sprawdzić, czy zawiasy, ramka matrycy się trzymają z pękła tylko obudowa - wtedy można coś pokleić lub nawet zostawić. Jeśli ta obudowa jest elementem konstrukcyjnym, klejenie nie będzie rozwiązaniem trwałym. Co do gwarancji, różne cuda się zdarzają. Musisz poczytać o serwisie Samsunga, czy ludzie chwalą czy psioczą na każdym forum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy prawidłowym traktowaniu klientów przez serwis powinni to wymienić bez problemu na gwarancji. Patrząc po zdjęciu nie widać, żeby było to uszkodzenie mechaniczne z winy użytkownika np od uderzenia, a raczej od naprężeń czyli słabego materiału. Niestety jak serwis się uprze to może być ciężko.

Z racji że nawiasy często są połączone z obudową w tym miejscu to raczej nie powinno się pogorszyć, a sklejenie tego może pomóc na krótką metę. Jak się to zostawi, to niestety po jakimś czasie problem może wystąpić przy drugim zawiasie, ale nie musi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi samsung nie uznał gwarancji zmywarki w której po roku przerdzewiał zbiornik na soł. Po roku zbiornik na sół przerdzewiał. Po roku.

To była moja wina bo wsypałem sół do pojemnika na sół w zmywarce, a w instrukcji nigdzie nie jest napisane że to niezbędne- takie było wytłumaczenie, długo się z nimi kłóciłem ale nic to nie dało.

Mało tego po około 2,5 roku zepsuła mi się płyta indukcyjna również od samsunga, oczywiście już po gwarancji.

Lodówka od samsunga- nie działa już wyświetlacz. Została tylko pralka, piekarnik i mikrofala, również od samsunga- ciekawe na ile.

Tak więc w nowym domu nie mam zmywarki ani nie mam na czym robić obiadu więc używam starej elektrycznej pojedyńczej płyty grzewczej z przed 25 lat.

A Ty wierzysz że mu uznają na gwarancji pęknięcie obudowy przy zawiasie? :wink2:

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od serwisu. W telefonie tej marki "ułamała mi się" taka blokada do zaślepki do portu microUSB ewidentnie uszkodzenie mechaniczna do tego możliwie przez użytkownika. W serwisie powiedzieli, że telefon nie naprawialny i wymienią na nowy. Żeby było zabawniej, znalazłem w necie tą zaślepkę do samodzielnej (lub przez nieoficjalny serwis) wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnymi grupami produktów jednej firmy mogą się zajmować różne serwisy. Róże może też być podejście do klienta. 

Np pewna znana firma robi laptopy, płyty główne, k. graficzne. O ile z reklamacjami płyt głównych czy kart graficznych ludzie przechodzili drogę przez mękę, w laptopach potrafili wymienić obudowę, bo napisy/znaczenia się starły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi