czak1964 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam Poszukuję taniego przenośnego urządzenia do podróży. Zależy mi na kompaktowych rozmiarach, sprawnym działaniu word'a i przeglądarki, możliwie długim czasie pracy na baterii ( im więcej tym lepiej), działaniu internetu aero 2. Sprzęt ma być nowy i objęty gwarancją. Cena im mniej tym lepiej, gdyż jest to komputer zapasowy jedynie do podróży. Dzięki z góry za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Czy posiadasz jakiś modem do aero? Nie każdy wbudowany modem w laptopie współpracuje z aero więc lepiej by było zakupić modem na USB http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawienie-zgodnych-modemow-w-budowie.html Co do laptopa z kompaktowymi rozmiarami najlepszą opcją jest Lenovo S210 z Celeronem, 4GB RAM i dotykowym ekranem 11,6". Minusem nie najmocniejsza bateria Jeśli zależy Ci na baterii to celowałbym w Asusa T100 z Atomem. Urządzenie 2w1 czyli tablet ze stacją dokującą, na baterii wytrzymuje nawet do 18-19h, mi średnio trzyma 12 do 15 zależy od obciążenia, do tego dotykowy ekran 10" jak na tablet przystało, wystarczająca wydajność do pracy biurowej, dysk HDD w stacji dokującej, wygodna klawiatura, niska waga, pełnoprawny Windows 8.1 jak na laptopie. Drożej Asus T200 z 11" ekranem Edytowane 21 Stycznia 2015 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czak1964 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 Posiadam modem do aero. Jednak myślałem o jakimś netbooku z którym dodatkowo bym go nie musiał nosić. Narazie najbardziej interesujący jest asus t100, jednak jak się domyślam nie ma wersji z wbudowanym 3g, na którym pojdzie aero ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Niestety nie posiada 3g. Są też bezprzewodowe modemy 3g nie odstaje wtedy z usb tylko można trzymać go w kieszeni, plecaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...