OverHead98 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam! Mam problem z laptopem lenovo g780, otoz chcialem w biosie wylaczyc zintegrowaną karte graficzną no i wyłączylem, tylko ze teraz obrazu nie mam, system wgl sie nie uruchamia, dysk twardy nie pracuje, nic nie da sie zrobic, Czy ktos mi moze powiedziec gdzie w tym laptopie jest bateria bios? rozebralem go tak ze widzialem całą plyte głowną od strony klawiatury, i od tej strony gdzie sa rurki chlodzeniowe, nie znalazlem tej baterii. z góry dziekuję za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 https://www.youtube.com/watch?v=ory-wFH7IGM#t=346 Tu powinna być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverHead98 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Niestety w miejscu gdzie jest bateryjka bios na filmiku jest karta sieciowa, mozna powiedziec ze sprawdzalem wszedzie tego laptopa i nie moge znaleźc tej baterii, tak jakby jej nie bylo :/ Edytowane 23 Stycznia 2015 przez OverHead98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverHead98 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dobra, teraz mam inne pytanie, otoz wyjalem całą plyte glowną i moim oczą pokazala sie jakas bateryjka ( dam zdjecie w załączniku,) na ile tą baterie musze wylutowac bo jej sie nie da wyjac, i wgl czy to rzeczywiscie jest ta bateria biosu bo jakies male to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Daj zbliżenie tego elementu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverHead98 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Już ją nawet wylutowalem z mysla o tym ze to ta bateria, chyba, ale lepiej zapytac bo innej nie ma tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Bateria. Aby się upewnić wystarczyło przyłożyć woltomierz. Pomiar w okolicach 3V rozwiałby wątpliwości. Nie trzeba było wylutowywać. Wystarczyło zewrzeć na chwilkę wyprowadzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverHead98 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 a jak ją juz wylutowalem to ile tak musze ja trzymac?, bo wylutowalem na 10 minut i sie nie zresetowalo podlaczylem bateryjke po 4 godzinach myslalem ze to powinno wystarczyc, ale no i tak mam czarny ekran i nic nie widac ;/ jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Spróbuj zewrzeć wyprowadzenia baterki na 10 sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverHead98 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 nic to nie dalo ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jeszcze spróbowałbym go uruchomić bez pamięci, może coś zakwiczy, spróbuje załadować może ustawienia domyślne. Oby się tylko nie okazało, że coś uwaliłeś w międzyczasie. Po co wyłączałeś tę grafikę zintegrowaną? Oczekiwałeś czegoś czy może próbowałeś rozwiązać jakiś inny problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OverHead98 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 uruchomilem bez pamieci i tyle to zmienilo ze laptop sie inaczej wylaczal tzw z ramem wystarczylo jedno klikniecie na guzik i juz slychac bylo pisk i sie wylaczal, a z ramem potrzebuje go przytrzymac na chwile, a chciallem wylaczyc zintegrowana bo tutaj mam intel hd3000 i gt635m a to hd3000 komputer mi zamulalo i czasami sie nie chcialo przelaczac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...