kwiatek_200 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) Przeznaczenie: zwykłe codzienne korzystanie, internet,filmy gry,photoshop. http://www.morele.net/monitor-lg-27ma43d-pz-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-580106/ http://www.morele.net/monitor-lg-25um65-25um65-p-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-636228/ Edytowane 22 Stycznia 2015 przez kwiatek_200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Musiałbyś się raczej sam określić, czego oczekujesz. Jeden to ogromna kobyła, jak na fullhd, drugi zaś bardzo mały. http://www.displaywars.com/27-inch-16x9-vs-25-inch-21x9 Monitor LG 25UM65 ma wysokość monitora 20 cali w proporcjach 16 x 9 http://www.displaywars.com/20-inch-16x9-vs-25-inch-21x9 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek_200 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 jestem tylko ciekaw czy ta wyższa rozdzielczość jest faktycznie wymierna (jak duża różnia jest między tymi dwiema w codziennym funkcjonowaniu)? bo tylko ta rozdz. kusi w 25"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Za taką cene wpakowałbym na Asus-a VN279QLB. Szkoda, że mało recenzji czytasz ale to zdecydowanie świetny monitor. W dniu premiery ten model sprzedał się niczym jak świeże bułeczki. W tym czasie było ją bardzo trudno znaleźć w sklepie, nawet ja miałem z tym problem i w końcu kupiłem ją w jedynym sklepie. Teraz na allegro jest ich dużo. Edytowane 23 Stycznia 2015 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek_200 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Za taką cene wpakowałbym na Asus-a VN279QLB. Szkoda, że mało recenzji czytasz ale to zdecydowanie świetny monitor. W dniu premiery ten model sprzedał się niczym jak świeże bułeczki. W tym czasie było ją bardzo trudno znaleźć w sklepie, nawet ja miałem z tym problem i w końcu kupiłem ją w jedynym sklepie. Teraz na allegro jest ich dużo. Zgadza się, nie czytam zbyt wiele, bo to ogólnie nie jest temat jakichś moich zainteresowań a po drugie zdecydowany brak czasu toteż pytam tuta - osób w tym "siedzących".. Co do Asusa, recenzje bardzo dobre, ale 300/400 zł więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 Niestety ten Asus to dalej tylko FullHD, przestrzeń robocza mała mimo wielkiego monitora i krowiastego pixela Wszystko zależy co ma być robione w tym photoshopie. Jeśli coś profesjonalnego do druku, odwzorowanie barw powinno być decydującym kryterium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek_200 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2015 To nie mój fach a raczej okazjonalna praca, głównie (w 95%) będzie to standardowy użytek domowy tj. internet filmy gry. Za którym byście postulowali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek_200 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Niestety ten Asus to dalej tylko FullHD, przestrzeń robocza mała mimo wielkiego monitora i krowiastego pixela Wszystko zależy co ma być robione w tym photoshopie. Jeśli coś profesjonalnego do druku, odwzorowanie barw powinno być decydującym kryterium. W DSR dziala bez zarzutu. Więc można zmienić rozdzielczość na wyższą niż natywną FHD. Do tego wszystkiego ten model Asus-a ma ciekawą funkcję AdobeRGB, którego do dziś ją używam. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Posiadam monitor jak w podpisie.Rewelacja. AH-IPS, praca jak na dwóch niezależnych monitorach, wbudowany tuner TV, PIP.Dla mnie 2 x 24" Dell u2410 były za duże na biurku , które mam spore. ( narożne 120cm )Do jakości, ergonomii i funkcjonalności nie mam co przyczepić się. Dodatkowo pilot z obsługą wszystkich funkcji.Monitory 4k odpuszczam na razie ze względu na gry (budżet) dla natywnej rozdzielczości gry trzeba mieć potwora, haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek_200 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 NIe wiem czy zauważyliście ale podajecie propozycje droższe o 300,400 a nawet 500zł, czyli średnio o 50% wiecej niż przedstawione wyżej w temacie. Prosiłbym jednak o odniesienie się do w/w lub podanie propozycji w podobnej cenie. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Ja nie podaję propozycji (on chyba podał) tylko opisuję większego brata LG 25UM65 o tych samych proporcjach. Może i fikuśna 21:9 ale zaleta użytkowania jak 2 monitory ogromna. A jeżeli już porównuje to raczej http://www.morele.net/monitor-lg-29um55-p-665830/ z tym http://www.morele.net/monitor-lg-27ma43d-pz-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-580106/ Edytowane 2 Lutego 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...