leven Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Witam.Windows 10 pro 64 tp kompilacja 9926: 1. proszę o pomoc w pozbyciu się ikonek z menu start jak na fotce: 2. czy zawsze muszę dokonywać wyboru przy starcie/restarcie systemu - opisane na fotce ? Próbowałem dokonać wyboru domyślnego (na dole jest niby możliwość dokonania wyboru jako domyślny, ale nie działa i zawsze trzeba wybierać). Kernel zmienił się na 10.0 i data wygaśnięcia przedłużyła się do 02.10.2015 rok (pierwsza fotka w wierszu poleceń ) :)Dziękuję. EDIT1: odnośnie wyboru systemu przy starcie, mam rozwiązanie: EDIT2: Problem z ikonkami w Menu Start rozwiązalem instalując łatkę "menu start 8". Teraz mam co chciałem: Edytowane 25 Stycznia 2015 przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2015 Super opcja odnosnie porady 2 - tego mi bylo trzeba! Z tym malym update'em uzytkowo win 10 podoba mi sie nawet bardziej niz win 8.1 z 'classic shell'! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2015 Tak, ta łatka do menu start jest fantastyczna. Gdybyś chciał zmniejszyć/zwiększyć odleglość pomiędzy ikonkami na pulpicie (o tym decyduje tło pod ikonkami), podaje sposób, bo w Personalizacji tego nie ma, a oryginalnie ikonki mają miedzy sobą bardzo dużą odległość: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Słuchaj, zainstalowałem to 'menu start 8', wszystko ładnie pięknie, tylko jak kliknę nieco obok ikonki, to włącza mi się stare kafelkowe menu - też tak masz? :) (pasek mam pionowo, po prawej stronie ekranu, nie tak jak u Ciebie poziomo na dole) Po lewej stronie wygląd paska jak kursor myszy mam nad okrągłym przyciskiem - kliknę i uruchamia się to menu 8. Po prawej stronie wygląd paska, gdy kursor myszy jest obok przycisku - kliknę i uruchamia się zwykłe kafelkowe menu. Nie znalazłem jeszcze sposobu na wyłączenie, czy "przykrycie" przyciskiem tego starego menu... Edytowane 1 Lutego 2015 przez rzymo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Nie zanotowałem takich dziwnych sytuacji. Masz WIN10 9926 ? Te opcje jak masz ustawione ? Dla czego masz pasek na boku pulpitu, a nie na dole jak to zawsze jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...