ErroorrE Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Siema. Otóż, znalazłem płytę z Win7 od laptopa. I mam pytanie, czy mógłbym z niej zainstalować Win na nowym kompie i czy to nie byłoby piractwem? i Jeszcze jedno, znalazłem także płytę z starego kompa, jest to windows 7 32b i czytałem coś o tym, że można legalnie dostać 64bit jak się ma 32. Prawda to?\ http://www.chip.pl/artykuly/porady/2011/09/przesiadka-na-64-bity.-legalnie-i-za-darmo?b_start:int=3znalazłem taki temat. Jak myślicie to wypali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zależy jaka to wersja systemu . Jak BOX to możesz normalnie zainstalować na nowym kompie . Jak OEM i był przypisany do lapka to będzie z tym problem , zasady licencji OEM nie pozwalały na instalację systemu na innym kompie ale można było to legalnie obejść , nie wiem jak jest teraz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErroorrE Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2015 Znaczy ta płytka to na niej pisze mniej więcej tak: SYSTEM RECOVERY MEDIA Windows 7 Home premium SP1 For distrubution only with a new Samsung PC Support for these products provided by samsung This media is provided to recover your operating system if you have an operating system error. This media is for use on SAMSUNG computer system only. This media contains a 64bit version of operating system. To z lewej a z prawej: DVD ROM Language: English, Polish Spanish, Portuguese. All media is provided for recovery purpose. Do not separate this media or your company may not be able to reinstall the operating system. I na dole: When you install Operating system, user data files on your gard disk may be deleted. Please BACKUP all important data. samsung is NOT responsible for any loss of data. Jak myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2015 Do kosza. Nie możesz jej wykorzystać na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2015 No to pozamiatane . Tak myślałem że to płyta recovery a nie właściwa płyta z systemem . Na tej płycie znajduje się obraz systemu zainstalowanego fabrycznie na lapku wraz z softem wgranym przez producenta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErroorrE Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) mam jeszcze tego Win 7 32bit od starego kompa, jak myślicie da się go jakoś zamienić na 64bit legalnie jak w tym temacie wyżej? A jeśli nie to się kupi, tylko ta cena mnie boli: 400zł za siódemkę? już mogliby trochę znieść... Edytowane 25 Stycznia 2015 przez ErroorrE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smartskills Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ja dostałem do lapka płytę z czystym systemem, nie żadną recovery, ale myślę, że i tak jest przypisana tylko do tego laptopa. Chociażby dlatego, że oryginalna naklejka z kodem jest umieszczona na sprzęcie (w tym przypadku laptop). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekl7 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ludzie kochani, nośnik nie ma żadnego znaczenia liczy się klucz produktu i dowód zakupu systemu. Jeśli ktoś kupił oryginalnego Windowsa i poprzez nieuwagę zniszczył płytę to już nie ma oryginała? To co myślisz zrobić to piractwo w najczystszej postaci, nigdzie nie napisałeś że masz naklejkę z kluczem produktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Każdy człowiek ma prawo pobrać i zainstalować dowolny system Windows i korzystać z niego przez 30 dni. To okres próbny i po upłynięciu 30 dni, należy system usunąć lub wykupić licencję. Można też pobrać obraz ISO WIN10 i legalnie używać do października tego roku, aż wyjdzie pełna wersja. Druga metoda ofkors lepsza/wygodniejsza. Jak autor zainteresowany, tutaj link do ISO: http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/preview-iso Edytowane 31 Stycznia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekl7 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Legalnie oprócz platformy Dreamspark nie pobierzesz systemu w polskiej wersji językowej. Wiem że to bardzo niepopularne tweirdzenie ale prawdziwe z licencyjnego punktu widzenia. Używanie systemu w wersji próbnej przez 30 dni też jest w licencji zabronione. Do celów testowych służy wersja Enterprise i to aż 90 dni a nie 30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...