Paszczak_PL Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Mam sobie solarisa 8 na sparcu zainstalowałem z paczek apache 1.3.27 potem sciągnąlem sobie php-4.3.2.tar.gz rozpakowałem zrobiłem standardowe kroki ./configure make make install i wszystko poszło ok. Problem polega na tym ze ni w cholere nie moge znalesc potrzebnego pliku libphp4.so ktory powinien sie utworzyc w /libexec w katalogu apacha a tam go nie ma.:( pomocy. co nalezy zrobic po make install? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 find / -name "libphp4.so" prawdopodobnie przed kompilacją miałeś złe ścieżki ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak_PL Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 zadne zle ustawione sciezki bo nigdzie na dysku nie mam pliku libphp4.so bo robiłem w mc szukanie tegoz pliku w całym / i nie znalazło go?moze inny pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Na pewno sie dobrze skompilowalo? Zapodaj logowanie calego procesu kompilacji do pliku i przejrzyj go potem. Moze biblioteka sie ciutke inaczej nazywa, a ta nazwa, ktora podales, to tylko link, ktory nie zostal stworzony. Szukales pliku o konkretnej nazwie czy z maska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...