Shonsu Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam! Moje pytanie brzmi czy jest możliwość podpięcia dwóch vLanów do jednego Active Directory? Mam taką sytuację, że kończą mi się adresy ip, a zbliża się dość duży projekt, do którego jest mi potrzeba około 40 adresów ip. Obecnie na VL80 mam AD i chciał bym, mieć możliwość dodawania kont do domeny z VL70. Proszę o pomoc w tej sprawie jest to dla mnie bardzo ważne. Jeśli ktoś ma jakiś poradnik czy coś to prosił bym o przesłanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 DHCP masz na serwerze w domenie? Dodaj nowy zakres DHCP dla adresacji nowego vlanu. Nie zapomnij ustawic serwer dns na kontroler domeny (taki sam jak w pierwszym vlanie). Router ktory ci rozdziela vlany musi miec podany adres serwera DHCP dla nowego vlanu (moze byc w innej podsieci) I bedzie dzialac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shonsu Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 DHCP mam na serwerze w domenie. Dzięki serdeczne za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...