fenrisek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam. Mam pytanie. Posiadam: i3 540 2x2gb Ram ddr3 1600 mhz Plyta gigabyte p55 ud3l Zasilacz corsair cx 430 Ssd goodram c40 Hdd 500gb samsunga I grafika gainward gt 240 ddr5 512 mb Pytanie. Jaka wspolczesna karta graficzna byla by optymalna dla reszty podzespolow (np dla takiego residenta hd, bo w high juz nie daje rady). Myslalem o gtx 750 1 gb asusa, czy bedzie znaczacy skok wydajnosci? Zadko gram, jestem starej daty i czesto gram w starsze gry i nie boje sie obnizac ustawien (np wiedzmin 2 na srednich gralem). Max rozdzialka mojego monitora to 1680x1050. Czy warto doplacac do 750 Ti? Amd sie nie boje, procz TDP dla mojego zasilacza. R 260? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 Twój zasilacz pociągnie znacznie mocniejsze karty, także nie musisz się akurat o to bać. gtx750 to fajne karty ale te ceny.. jest to produkt przeznaczony dla kogoś komu szczególnie zależy na maksymalnie cichej karcie, albo jest z jakiegoś powodu skazany na bardzo słaby zasilacz, z jakiejś stacji roboczej np. typu 200w. Jeżeli szukasz maksymalnej wydajności w danej cenie, to lepiej brać coś innego. Dla przykładu z używek za ~350zł można dostać hd7850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2015 W cenie 750Ti masz używkę 7970 pewnie jeszcze na gwarancji da się ją kupić, widziałem co prawda taką kartę z tym procesorem, ale sądzę, że Twój procesor jest za słaby do tych kart. Jak kolega wyżej pisze 7850 używkę, szybsza niż ta 750Ti, tańsza i dokupić (nie koniecznie) np. używany i7 860. Oczywiście po zakupie karty 7850 skok będzie bardzo duży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...