Skocz do zawartości
Olek

Jaki skaner wybrać???????

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar kupic sobie skaner ale nie wiem jaki :cry: proszę was o poradę :wink: to znaczy jaką firmę polecacie no i ijaki model które firmy sa do kitu albo czy warto przepłacac za skaner który skanuje o 30sek. szybciej niz inne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam zamiar kupic sobie skaner ale nie wiem jaki  :cry:  proszę was  o poradę :wink: to znaczy  jaką firmę polecacie no i ijaki model które firmy sa do kitu  albo czy warto przepłacac za skaner który skanuje o 30sek. szybciej niz inne  :)

No cóż. Z predkością skanowania, to zależy tylko od ciebie, ale jeśli różnica w cenie jest duża, a w jakości żadna, nie opłaca się kupować szybszego.

Z firm, to mogę polecić Cannona i HP. Sam mam Cannona 1220U - jego zaletą jest to, że jest bardzo mały (2.5 cm wysokości) i ma niezłą jakość skanowania, no i 48bit. W tej chwili ci ceny nie podam, ale myślę, że to ok 700-900zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zalezy do czego bedziesz sprzetu uzywal. Jak chcesz niewiele wydac a poprostu skorzystac czasem z mozliwosci skanowania fotek + ocr to polecam HP ScanJet 2200C, plaski bardzo, USB oczywiscie i tani bo jakies 300-400zl nie wiem ile teraz stoi. Wiekszosc uzytkownikow napewno bedzie z niego zadowolona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wybierasz skaner renomowanych firm np. HP, Canon, Plustek to na pewno będziesz z niego zadowolony ja mogę ci polecić Plusteka Optic Pro UT24 sam mam takiego i jestem z niego zadowolony (tylko oprogramowanie jest mało stabilne) ale jeśli nie potrzebna ci duża roździelczość i skanować będziesz od czasu do czasu to i dużo słabsze modele sprostają twoim wymaganiom. Jest jeszcze tylko pytanie czy potrzebujesz przystawke do slajdów??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...