Skocz do zawartości
TrueFaith

[1500zł] Karta graficzna do i5 2400 + CM V650

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :P Otóż potrzebuję karty do 1500zł. Zacząłem się interesować frametime, jaki to ma realny wpływ na wrażenie płynności ? Patrzyłem na r9 290x ale ponoć ma tragiczny frametime. Co proponujecie ? 970tki się boję ze względu na problemy, może 780tka ? Gram w 1080p i raczej nie zwiększę tej rozdzielczości chyba, że do 1440 (1 monitor cały czas). Czytam też o G-Sync etc. i sam nie wiem co o tym myśleć. Z góry dzięki za pomoc

Edytowane przez TrueFaith

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem 970 do fullhd to nadal dobry wybór - interesuje Cie specyfikacja danej karty, czy realna wydajność w grach? Oczywiście niektórzy mogą powiedzieć że płacimy oszustom, i dla zasady nie należy kupować danej karty, ale jednak w tej cenie do fullhd i tak to jest raczej najelepsza karta x) http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_970_killer_gtx_780_test_wersji_niereferencyjnych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że 780 ma praktycznie tą samą wydajność i cenę, czy 970 faktycznie mocno zwalnia po przekroczeniu 3gb pamięci ?

I co z technologiami gsync, frametime itp. ? Jak to realnie wpływa na odbiór obrazu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś jest w stanie objaśnić mi ten temat czy nie ma tu ludzi w temacie ?

Ciekawi mnie aspekt 780'tki, w niektórych grach jest znacząco szybsza od 970tki (np. 53 vs 60fps metro last light w 1080p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi