TrueFaith Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Witam wszystkich :P Otóż potrzebuję karty do 1500zł. Zacząłem się interesować frametime, jaki to ma realny wpływ na wrażenie płynności ? Patrzyłem na r9 290x ale ponoć ma tragiczny frametime. Co proponujecie ? 970tki się boję ze względu na problemy, może 780tka ? Gram w 1080p i raczej nie zwiększę tej rozdzielczości chyba, że do 1440 (1 monitor cały czas). Czytam też o G-Sync etc. i sam nie wiem co o tym myśleć. Z góry dzięki za pomoc Edytowane 29 Stycznia 2015 przez TrueFaith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Moim zdaniem 970 do fullhd to nadal dobry wybór - interesuje Cie specyfikacja danej karty, czy realna wydajność w grach? Oczywiście niektórzy mogą powiedzieć że płacimy oszustom, i dla zasady nie należy kupować danej karty, ale jednak w tej cenie do fullhd i tak to jest raczej najelepsza karta x) http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_970_killer_gtx_780_test_wersji_niereferencyjnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Tak jak kolega pisze, niezależnie od zażaleń na NV, GTX 970 dalej jest najlepszy cena/wydajność. Nie mówię nawet o prądożerności. Moooże AMD serii 300 coś zmieni w końcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Widzę, że 780 ma praktycznie tą samą wydajność i cenę, czy 970 faktycznie mocno zwalnia po przekroczeniu 3gb pamięci ? I co z technologiami gsync, frametime itp. ? Jak to realnie wpływa na odbiór obrazu ? Edytowane 29 Stycznia 2015 przez TrueFaith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 @podbijam, nie wiem czy można co 24h a w regulaminie nic nie znalazłem :p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrueFaith Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Czy ktoś jest w stanie objaśnić mi ten temat czy nie ma tu ludzi w temacie ? Ciekawi mnie aspekt 780'tki, w niektórych grach jest znacząco szybsza od 970tki (np. 53 vs 60fps metro last light w 1080p) Edytowane 1 Lutego 2015 przez TrueFaith Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...