Skocz do zawartości
dzabril

opinia zestwu do 3500zl,do gier,z systemem

Rekomendowane odpowiedzi

http://forum.cdaction.pl/STOP-gotowcom-z-Allegro-t125008.html

Lepiej napisz ile masz do wydania i do czego komputer i zapoznaj się z proponowanymi zestawami.

W większość jest to bez sensu, bo ci co wiedzą co chcą wybadają składaka, a ci co nie i tak nie złożą sami :P

Poza tym "składak" Dell, HP itp to absolutnie badziewia nie dają, tylko to inny TARGET.

Składaki allegrowe, jak wszystko, są lepsze i gorsze i jak najbardziej mogą być w lepszej cenie niż sklepowe.

Trzeba być trzeźwomyślącym przy zakupie i tyle lub korzystać z pomocy innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego to wolał bym jednak pozmieniać, bo najtańsza płyta chyba jaka jest i to mATX, dysk  i ram no-name co najmniej ja nie widzę nigdzie wypisanych nazw. Zasilacz 600W nie za dużo jak na taki zestaw? Buda co kto lubi ale pewnie też najtańsza, na plus, że system jest. 
No zależy do czego potrzebny.

Edytowane przez hoszin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw orientacyjny

Zasilacz Zalman ZM600-LX  205  zł 
Obudowa   100  zł 
Liteon   50  zł 
Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache   220  zł 
Karta graficzna Asus Radeon R9 290 4GB DDR5 (512 Bit) 2DVI HDMI   1350  zł 
Płyta główna MSI H81M-E33 Sc LGA1150, H81M-E33  189  zł 
Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX  779  zł 
Pamięć GoodRam DDR3 8192MB PC1600 CL11   250  zł 
Windows  200  zł 

Całość 3343  zł

Nie opłaca się kupić tego z allegro. :P Lepiej podobierać samemu z pomocą PUREPC, haha

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozatym to niejes jakis lkeszcz ktory sprzedaj od srubki po chelikopter troche komow mu schodzi i opinie nie najgorsze

Dobra, przekonałeś mnie, biorę.

Doprecyzuj tytuł tematu 

Jak tytułować tematy w dziale co kupić

Zapoznaj się z 

MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ !

Windows  200  zł 

Gdzie takie tanie okienka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie takie tanie okienka?

http://allegro.pl/ms-windows-8-1-professional-coa-32bit-x64-pl-dvd-i4921974220.html

http://allegro.pl/windows-8-1-pro-32-64-bit-oem-coa-dvd-fv-23-i5035828223.html

Ja zastanawiam się nad wypróbowaniem samego klucza za 40-50 zł, ciekawe co to za wytwór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie twierdzę, że ten z allegro jest złym zestawem dla laika. Nie znam pełnej , dokładnej specyfikacji.

Wziąłem mniej więcej te same podzespoły na morele i wyszło 3350 a z tego co wiem, to nie jest to wcale najtańszy sklep. Bez Windowsa. Nie oszukujmy się, to akurat u nas w Polsce najmniejszy problem.

Odpowiem inaczej.

Mnie buda nie podoba się, średni zasilacz, licha płyta, niekręcony procek, prądożerna karta, wolne ramy, brak SSD, więc po prostu nie wziąłbym go.

Pewny jestem również, że znajdzie nabywców na niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie twierdzę, że ten z allegro jest złym zestawem dla laika. Nie znam pełnej , dokładnej specyfikacji.

Wziąłem mniej więcej te same podzespoły na morele i wyszło 3350 a z tego co wiem, to nie jest to wcale najtańszy sklep. Bez Windowsa. Nie oszukujmy się, to akurat u nas w Polsce najmniejszy problem.

Odpowiem inaczej.

Mnie buda nie podoba się, średni zasilacz, licha płyta, niekręcony procek, prądożerna karta, wolne ramy, brak SSD, więc po prostu nie wziąłbym go.

Pewny jestem również, że znajdzie nabywców na niego.

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_styczen_2015?page=0,20ten jest jeszcze lepszy,sorry ale nie wnosisz nic do dyskusji dajesz zestway drosze twierdzac ze lepsze za niedlugo wkleisz linka z zestawem z czesciami z najwyszej półki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_styczen_2015?page=0,20ten jest jeszcze lepszy,sorry ale nie wnosisz nic do dyskusji dajesz zestway drosze twierdzac ze lepsze za niedlugo wkleisz linka z zestawem z czesciami z najwyszej półki.

Wniosłem całkiem sporo.

1) Udowodniłem, że na morele złożysz go w tej samej cenie, bez Windowsa, co w Polsce jest bez znaczenia dla zwykłego Kowalskiego. 

2) Odpowiedziałem, że dla mnie nie jest dobry, już z samego elementarnego faktu, że nie znam pełnej specyfikacji podzespołów.

3) Nie powiedziałem, że jest zły, fee, nie kupuj. To są Twoje pieniądze i jak uważasz, że będą dobrze wydane to kup, bo widzę, że Twoim wytycznymi jest CENA/wydajność. I tyle.

Faktycznie zestaw stworzony dla Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi