Minemaniak1 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Tak, ale na konsoli nic poza graniem nie zrobisz, a komputer służy też do innych rzeczy 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Rozbity na 3 hdd swap (1+2+2GB) nie pomógł, tak samo jak zabranie 3GB RAMu na RamDisk i przerzucenie zrobienie na nim 3GB swapu. Nie mam siły na tą produkcję... Gra się po 10-15min i wysyp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Szkoda, że tylko PC'towcy onanizują się grafiką. A prawda jest taka, że ludzie kupują konsolę do wygodnego grania, nie martwienia się o wymianę sprzętu co jakiś czas, w miarę przystępną grafikę. Szkoda ze konsolowcy sa tak bardzo zmienni i za wszelka cene bronia konsol... (czasy wejscia PS3 na rynek i fapping konsolowcow do grafiki). 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HB~Hamtaro Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Rozbity na 3 hdd swap (1+2+2GB) nie pomógł, tak samo jak zabranie 3GB RAMu na RamDisk i przerzucenie zrobienie na nim 3GB swapu. Nie mam siły na tą produkcję... Gra się po 10-15min i wysyp. MI się gra wysypywała co parę minut z komunikatem "Device removed - device hung". Nie byłem wstanie grać. Zmieniłem Core Voltage w MSI Afterburner na wyższy i gra już nie wysypywała się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 U mnie wyłączenie mozilli i dorzucenie dodatkowych 12gb swapa na hdd (podstawowy na ssd) prawie wyeliminowało przycięcia (zdarzają się, ale już nie powodują zgonu po kilku sekundach przestoju). Trochę dziwnie brzmią zarzuty o wygodzie grania na konsoli w czasach kiedy wystarczy podłączyć PCta do TV przez HDMI a Steam obsługuje pada od Xboxa. Zwłaszcza, że DL ma sterowanie xboxowym padem od początku zaimplementowane w wersji PC. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby siedzieć na kanapie i młócić padem w wysokich detalach i 60-70 klatkach. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 +1 Zwiększyłem swap z 5 do 12 gb Zacinki prawie ustąpiły No nic, trzeba szukać 2x8gb ramu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Mi tam nic nie dogrywa. :D Da się wyłączyć jakoś ten filtr, który nakłada na grafikę ziarnistość? edyta: znalazłem, jakby ktoś potrzebował -> http://www.nexusmods.com/dyinglight/mods/18/? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Z ciekawości mógłbyś odpalić DL i pokazać jak wygląda zużycie ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 U mnie wyłączenie mozilli i dorzucenie dodatkowych 12gb swapa na hdd (podstawowy na ssd) prawie wyeliminowało przycięcia (zdarzają się, ale już nie powodują zgonu po kilku sekundach przestoju). Trochę dziwnie brzmią zarzuty o wygodzie grania na konsoli w czasach kiedy wystarczy podłączyć PCta do TV przez HDMI a Steam obsługuje pada od Xboxa. Zwłaszcza, że DL ma sterowanie xboxowym padem od początku zaimplementowane w wersji PC. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby siedzieć na kanapie i młócić padem w wysokich detalach i 60-70 klatkach. No tak, ale dla konsolowca to jest chyba tak: żeby zagrać na PC muszę tyyyyle rzeczy zrobić - odpalić windowsa (to nic że startuje szybciej niż xbox) - zainstalować grę (vs. konsola bez HDD) - wgrac patcha - ustawic grafike (ale nie wiem jak, co to za opcje, dlaczego to sie przycina?! O_o ) A na konsoli musi wlozyc plytke...co z tego ze gra sie laduje godzine zamiast 5min, co z tego ze plyta dvd caly czas szumi i skrzeczy w napedzie, wazne ze wystarczylo nacisnac start ;) 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Wygodne granie na padzie w grę typu shooter 3d? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Ale to w zasadzie nie jest shooter ;) A sterowanie padem jest akurat w DL całkiem wygodne. Diablo 3 sobie po graniu na padzie nie wyobrażam już z klawiaturą i myszką choć kiedyś myślałem dokładnie odwrotnie. Ale Steam Big Picture sprawia, że jak mam do wyboru odpalić grę na X albo na PC to wolę PC. Konsole zostały mi do gier, których nie ma w wersji PC w zasadzie. Albo są w wersji PC ale np. nie obsługują pada bo są na Originie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 O, to nie wiedziałem że robię źle grająć w DL na padzie :P Da się i racja, całkiem wygodnie. Choć fakt, że jednak klawy i mychy nic nie zastąpi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Też gram na padzie, to cos dziwnego? Jakaś herezja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Możesz grać nawet na touchpadzie. Chodzi tylko o to że mysz komputerowa jest "trochę" bardziej precyzyjna w grach 3d gdzie służy do rozglądania. Mouselook imitowany przez mini joystickw padzie to nieporównywalnie bardziej prymitywne narzędzie. Tak można dojść do wprawy, tak można grać leżąc na kanapie, i tak do casualowego grania w grę single player jakie to ma znaczenie. Takie że bym tego nie nazwał wygodnym, no ale pewnie zależy co kto rozumie przez wygodę. Może chodziło o leżenie i granie na tv, że to wygoda vs siedzenie przed komputerem. Dla mnie pad się nadaje do np. wyścigów gdzie jest stopniowanie poziomu skrętu przez analog. Ale gra w stylu fps, gdzie używasz analoga zamiast myszy do rozglądania się, to chce umrzeć jak gram na padzie :) 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Wiesz w Quake live granie na padzie mija się z celem;) Ale cała reszta, w singlu, gdzie na dodatek jest auto aim to czysty fun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Gra rewelacyjna Brava dla TECHLANDU Taki Assassin Creed z 3x wiekszym budrzetem moze sie schowac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarthStan Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Możesz grać nawet na touchpadzie. Chodzi tylko o to że mysz komputerowa jest "trochę" bardziej precyzyjna w grach 3d gdzie służy do rozglądania. Mouselook imitowany przez mini joystickw padzie to nieporównywalnie bardziej prymitywne narzędzie. Tak można dojść do wprawy, tak można grać leżąc na kanapie, i tak do casualowego grania w grę single player jakie to ma znaczenie. Takie że bym tego nie nazwał wygodnym, no ale pewnie zależy co kto rozumie przez wygodę. Może chodziło o leżenie i granie na tv, że to wygoda vs siedzenie przed komputerem. Dla mnie pad się nadaje do np. wyścigów gdzie jest stopniowanie poziomu skrętu przez analog. Ale gra w stylu fps, gdzie używasz analoga zamiast myszy do rozglądania się, to chce umrzeć jak gram na padzie :) Rozumiem o co Ci chodzi, ale ja w DL gram 4fun i pad sprawdza sie tu bardzo dobrze, szczególnie w części parkourowej. No i ja nie mam problemu aby wygodnie grac n padzie jak i na klawiszach oraz gryzoniu. Jednak np. tu wygodniej jest mi na padzie, a np. w taką Inkwizycje gram na klawie, mimo ze jest tez dobrze przystosowana do pada, czy w typowe fpsy jak Titanfall czy CoD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Pamiętam próby grania w Mirror's Edge na klawie... heh, no cóż, pad się przydaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Z ciekawości mógłbyś odpalić DL i pokazać jak wygląda zużycie ramu? Cały czas się utrzymuje na poziomie ~6,7gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Namówił mnie kolega na coopa więc kupiłem... gra jest dobra, gra się przyjemnie chociaż przetrwanie nocą jest zdecydowanie za łatwe. Mamy około 20% zrobioneg głównego wątku (robimy wszystkie side questy) więc później może będzie ciężej. Połączenie zombie z parkurem= mistrz. Gra w porównaniu do Dead Island o wiele lepsza, dojrzalsza, a mimo to są zabawne elementy (w jednym budynku było słychać wrzaski więc próbowaliśmy się tam dostać, gdy już byliśmy na miejscu drzwi uchylił nam facet i powiedział że żona rodzi i potrzebuje alkoholu do dezynfekcji, przynieśliśmy, a on znów że mało i tak za 4 razem nie otwierał drzwi więc weszliśmy z buta, a tam libacja alkoholowa przy stole i impreza ze śpiewaniem. Albo misja ze zbieraniem książek które miały tytułu typu: "Mokre noce z barbie" "Encyklopedia Death Metalu" itd. Czy misją z Mamą gdzie koleś mówi że jej się pogorszyło odkąd ma dynię zamiast głowy, a tam na kanapie leży lalka z wiadrem na głowie i napisem Mother. Mimo to optymalizacja jest żałosna- o dziwo pomaga wyłączenie vsynca jak w watch dogs, wtf ?!?! Ale tearing mnie zabija wiec już nie wiem co lepsze. Zresztą sprawdźcie sami. Gram w 1680x1050, cienie ma medium, zasięg widzenia minimalny, a reszta na max i jest słabo... Już mnie odbyt boli od ciągłego ruchania nas w dupę z optymalizacją. Pamięci gpu zajęte około 2,5gb, ram ciągle powyżej 7gb. Edytowane 9 Lutego 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Pocieszę Cię, na 290 też rewelacji nie ma. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Survival horrory z nadgniłymi truposzami w rolach głównych, które zamiast grzecznie spoczywać w mogiłach pożerają niedobitki ocalałych, to najczęściej spotykana wizja apokalipsy w popkulturze. Widowiskowa, przerażająca i krwawa. Tematyka wydaje się jednak mocno wyeksploatowana. Powiedziałbym nawet, że serie Left 4 Dead, Dead Island, Dead Rising oraz Resident Evil pokazały absolutnie wszystko, czego koneser chodzącej śmierci mógłby oczekiwać. Chociaż zombiaki wielokrotnie gościły na telewizorach i monitorach, Techland postanowił jeszcze raz wykorzystać oklepany motyw próbując odświeżyć skostniały gatunek. Zapowiedzi przedstawiały Dying Light niczym skrzyżowanie Mirror's Edge i Dead Island, uzupełnione o nietuzinkowe rozwiązania oraz urzekającą oprawę graficzną, które zostawi konkurencję w opuszczonych gatkach. Teraz przyszedł czas rozliczenia... Dying Light. Survival horror o zombie z polskim rodowodem - PurePC.pl Edytowane 9 Lutego 2015 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 http://www.gamingonlinux.com/articles/dead-island-patch-released-for-linux-finally-playable.4950 Nie wiem jak dla innych platform. Pewnie pod koniec miesiąca zakupie dziada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Tu i tu są zombi, ale to jednak dwie różne gry DeathTomahawk i do DL nie ma jeszcze patcha poprawiającego wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Tu i tu są zombi, ale to jednak dwie różne gry DeathTomahawk i do DL nie ma jeszcze patcha poprawiającego wydajność.Nie wiem jak udało mi się pomylić :oops: Dead Island już mam, wreszcie będę mógł zagrać. A na Linuksowego patcha do Dying Light pewnie sobie jeszcze poczekam... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Wsobne świnie. Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
april*s Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Ograł ktoś trochę więcej godzin? Prawda, że im dalej w las tym gorzej? Że na pierwszy rzut oka gra sprawia genialne wrażenie, ale im dalej się gra tym jest słabiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) U mnie na odwrót. Początek odrzucał dość skutecznie, nadejście nocy tragedia. Jakaś deska w ręce, dwa hity i zepsuta. Ciągła ucieczka i grzebanie w śmieciach...(wbrew pozorom nie ma klimatu horroru) Potem gdy zalewają cię questy poboczne (różny poziom trzymają, od świetnych, poprzez średnie do marnych) czujesz że jest co robić :) Wraz ze wzrostem lvl (aktualnie mam ~15lvl) odkrywasz nowe możliwości postaci i to naprawdę czuć! Największy fun sprawiają mi teraz : -linka z hakiem (możesz eksplorować niedostępne obszary!) -zabijanie zombiaków podczas bycia zakamuflowanym (w pewnych momentach umożliwia całkowita zmianę rozgrywki) Naprawdę nie czuć monotonii. Edytowane 11 Lutego 2015 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Po zdobyciu kilku umiejatnosci postac zapiernicza po dachach jak nalezy , z Korek maczeta dmg 500 w dloni za dnia nic nam nie zagraza nawet 20 zombiakow z wszystkich stron nie stanowi problemu. W nocy z mutantami nawet bron dmg 500 jest niewystarczajaca , jak jest wiecej niz 2 mutantow kaplica zgon w ciagu 15s. Ta gra ,ten silnik design map posiada potencjal .mozna w tym miescie stworzyc w cholere fajnych ciekawych misji bez wiekszego nakladu finansowego co pewniakiem juz niedlugo nastapi w nadchodzacych DLC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Początek trzeba przebrnąć.. Potem trochę się wkurzałem jak poziom trudności rosnął razem z rozwojem postaci ale teraz widzę w tym duży sens. Coraz mocniej musze kombinować i z craftingiem i z szukaniem lepszych dróg. Już nie latam ulicami, teraz dachy, tunele, woda albo combo czyli tunel pod wodą i okazuje sie, że da się szybko dostać na drugi koniec miasta bez nawet cienia walki. btw. Macie jakieś miejsce na szybkie zdobycie większej ilości ostrz i areozoli? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...