Asmodeush Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 Siema, Posiadam Monitor BenQ G2420HDB, który wczoraj wieczorem po ok dwóch godzinach ciągłej bezproblemowej pracy zgasł. Po ponownym włączeniu monitora (z przycisku na jego panelu) gaśnie po ok 5sec przed czym pojawia się fioletowy ekran z logiem, przechodzi do wyświetlania tego co komp podaje z informacja o źródle sygnału na środku przez ok 2-3sec i gaśnie. Na tym samym kablu i grafice sprawdzałem inny monitor który działał poprawie, jak też sprawdziłem ten monitor pod całkiem innym kompem gdzie dało ten sam efekt. Jakieś pomysły dlaczego tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) miałem identyczne objawy w benq 17' i po wizycie w serwisie podsumowali że poszła świetlówka, naprawa była nieopłacalna i kupiłem inny z kolei w 19' objawy podobne lecz gasło losowo w różnich odstępach i padł inwerter (ponoć w benq dość często) naprawa bodaj 70zł Edytowane 29 Stycznia 2015 przez TSRules Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zazwyczaj to podniete podswietlenie matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...