proNoobosiem Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) jakieś 5 miesięcy temu kupiłem dysk crucial m550 256gb-po zakupie dysk był sprawny, dziś przetestowałem go znów i wszystkie wyniki prędkości są ok oprócz ogólnego zapisu sekwencyjnego, zapisu 4k i zapisu 512k testowałem dysk kilka razy i czasem w ogólnym zapisie pokazuje 420mb/s a czasem 390mb/s, w 4k zawsze ok 65mb/s, w 512k jest zawsze ok.370mb/s .Na dysku mam 97gb wolnego miejsca więc to raczej nie wina zajętego miejsca na dysku. to normalne? co w takim wypadku zrobić? mój system to windows 7 + używam trybu ahci. w załączniku daje screena z programu crystaldiskmark, a mniej więcej tak wyglądał wynik testu kilka miesięcy temu: https://www.google.pl/search?q=crucial+m550+256gb&biw=1344&bih=720&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=w8jKVJa7I8LAOYjNgNgD&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=crucial+m550+256gb+crystal&imgdii=_&imgrc=QVxfqqoJRZTwaM%3A%3BObyMz_usrnrhpM%3Bhttp%3A%2F%2Fproclockers.com%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2FCrucial_M550_256GB_09.jpg%3Bhttp%3A%2F%2Fproclockers.com%2Freviews%2Fstorage%2Fcrucial-m550-256gb-ssd-review%3Fpage%3D0%2C3%3B416%3B378 Edytowane 30 Stycznia 2015 przez proNoobosiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 wyniki nie są powtarzalne, zalezy to od wielu czynników, procesów w tle, zabrudzenia komórek, sterów, wersji programu itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proNoobosiem Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) jeśli chodzi o procesy w tle to przed testem powyłączałem większość programów i niepotrzebne procesy np.: Adobe, sterowniki do czego?? wersja programu najnowsza wiem ze wyniki nie są powtarzalne ale żeby się różniły o 100mb/s?? nie wiem już co o tym myśleć :/ Edytowane 30 Stycznia 2015 przez proNoobosiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 A czy teraz masz na tym dysku zainstalowany system, a przy pierwszym teście był pusty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proNoobosiem Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) mam zainstalowany system wcześniej przy 1 teście też maiłem i to nawet ten sam. dziś jak testowałem dysk znow to przy zapisie pokazało mi 340mb/s. przy 1 teście miałem już nawet zainstalowane gry i podstawowe programy m.in.: Adobe reader, flash player, winrar, kaspersky internet security Edytowane 30 Stycznia 2015 przez proNoobosiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 jeśli chodzi o procesy w tle to przed testem powyłączałem większość programów i niepotrzebne procesy np.: Adobe, sterowniki do czego?? wersja programu najnowsza wiem ze wyniki nie są powtarzalne ale żeby się różniły o 100mb/s?? nie wiem już co o tym myśleć :/ Zupełnie nic. Moim zdaniem jest wszystko w normie a wahania są normalne jak wyżej napisano. Wrzuć najnowsze firmware jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawadzkis Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Czasem wydajność SSD spada z czasem. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale pamiętam na moim starym Kingstonie po ośmiu miesiącach miałem straszną kichę. Pomijam, że to V300, który generalnie nie miał super opinii. Natomiast na sprzęcie z Plextorem M6S o dziwo wyniki benchmarków są w miarę "równe". Dysk już działa kilka miesięcy i jak do tej pory nie widziałem żadnych lagów. Może po prostu przywróć sobie system (np: klonując partycję i ją przywracając?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...