Skocz do zawartości
Jarek1853

Laptop do 3000 +/- 5%

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam laptopa za około 3000 zł (+/- 5%). Laptop do ogólnego zastosowania internet, filmy ale czasem też gry. Na chwilę obecną zastanawiam się nad Lenovo Y50-70 w konfiguracji z i5 i 8 GB RAM. Wolę aby laptop był bez systemu. Preferuję 15,6 cala. Czy znajdę coś lepszego w tym budżecie?

Edytowane przez Jarek1853

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak żeby się zmieścić w budżecie z SSD, proponuję MSI GP60 z i5 i GTX850 + SSD Plextora 128GB

Zalety dysków SSD:

• szybkie uruchamianie systemu (do 10 sekund)
  • są sporo lżejsze od tradycyjnych dysków talerzowych
  • pobierają mniej prądu
  • pracują dużo ciszej
  • zapewniają sporo szybszy odczyt oraz zapis danych (odczuwalna różnica)
W morele zamontują Ci to za 1zł + dostaniesz wysyłkę gratis po podaniu kodu rabatowego - wysłałem poprzez prywatną wiadomość. Według mnie bardzo dobra opcja - sam sobie wybierasz dysk SSD, a nie kupujesz w ciemno no name'a zamontowanego przez inny sklep w zestawie.
Edytowane przez Szakalowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie, po małej przerwie temat zakupu znowu powrócił. Czy warto kupić Lenovo Y50-70 na i5 z 8GB RAM za 2850 zł? Czy może dołożyć do 2999 zł do wersji z 16 GB. Wiem, że na chwilę obecną 8 GB spokojnie wystarczy, tylko laptopa nie będę wymieniał przez minimum 5-6 lat? Czy warto dołożyć te 150 zł do 16 GB myśląc o przyszłości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi