stivo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Cześć. Kupiłem okazyjnie lapka Dell E4200, w którym jest dysk SSD, ale będę potrzebował jeszcze zwykłego HDeka na dane/filmy etc. Laptop ma tylko jedno złącze USB, więc pomyślałem, że mógłbym wykorzystać dostępne złącze e-sata. Pobieżnie na razie przejrzałem ofertę Morele/Agito i w sumie to nie oferują dysków zewnętrznych z e-sata w rozmiarze 2.5" (chyba, że źle szukam - w weekend poświęcę więcej czasu). Pozostaje chyba jednak zakupić osobno obudowę i osobno dysk. Jaka obudowa będzie pod tym względem optymalnym zakupem? Ma ktoś z nimi jakieś doświadczenie? Z dyskiem dam sobie radę ;) Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Laptop ma tylko jedno złącze USB, nie prościej kupić hub usb za 10 zeta ? (którego wykorzystasz też na inne urządzenia zważ że esata wykorzystasz tylko u siebie, u kolegi z usb już lipa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 http://allegro.pl/nowa-kieszen-e-media-dell-na-naped-sata-etui-i4963103347.html Tylko pytanie, czy da się tam wkomponować HDD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 nie prościej kupić hub usb za 10 zeta ? (którego wykorzystasz też na inne urządzenia zważ że esata wykorzystasz tylko u siebie, u kolegi z usb już lipa W sumie masz racje. Nie wiem czemu od razu na to nie wpadłem. Takie rozwiązanie będzie raczej tańsze, prostsze i uniwersalne (pod kątem dysku USB). Dzięki za odpowiedzi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Przez przypadek odkryłem, że do portu e-Sata mogę normalnie podpiąć pendrive'a USB i działa raczej normalnie. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, więc zastanawiam się czy są jakieś przeciwwskazania, aby pod to złącze podłączać np. pendrive'y czy dysk zewnętrzny? EDIT: wygląda na to, że mam wersję combo złącza - http://en.wikipedia.org/wiki/ESATAp Edytowane 28 Marca 2015 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...