MalaMuszka Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2015 Witam. Planowałam najpierw kupić komputer jednak ceny podzespołów ostatnio poszły w górę tak więc odwracam kolejność i kupuje monitor. Na razie będzie on podłączany do laptopa oraz konsoli (dlatego wymóg hdmi) W przyszłości monitor najprawdopodobniej będzie podpięty do karty graficznej MSI Radeon R9 270 Chciałabym 24' z matrycą dobrej jakości (bez smużenia obrazu) do kwoty 800zł Przejrzałam poprzednie posty i w takiej kwocie polecane są monitory bez wejścia HDMI, tak więc pytam się tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek4 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Zobacz LG 24M35H. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalaMuszka Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Mam problem. Kupiłam IIYAMA 24" LED Prolite X2483HSU-B1I teraz chce podlączyć go do laptopa po hdmi. Nie wykrywa mi sprzętu. W laptopie mam tylko złącze d-sub natomiast nie mam żadnego kabelka. Czy mogę podlączyć monitor po hdmi? A do tego jeśli podłączam konsole to nie przesyła dzwieku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o konsolę to możliwe, że w ustawieniach konsoli musisz wybrać gdzie ma sygnał wysłać (jakich złączy konkretnie używasz-konsola niekoniecznie wykrywa). Jeśli dobrze rozumiem masz gniazdo HDMI w laptopie i nie wykrywa sprzętu. Spróbuj zamknąć pokrywę z wpiętym kablem może dopiero wtedy zaskoczy, przeinstaluj sterowniki od karty graficznej, jeśli masz dedykowaną kartę graficzną to przełącz z integry na dedykowaną, przedmuchaj gniazdo HDMI- jak nie pomoże przemyj alkoholem (wyłączony laptop i wyjęta bateria). Wypróbuj na innym laptopie lub monitorze by wykluczyć winę monitora/laptopa, na innym kablu by wykluczyć kabel. Pamiętaj, że masz czas na zwrot towaru bez podania przyczyny w ciągu 14 dni od daty odbioru przesyłki. Pod warunkiem, że zakupu dokonałaś na odległość np. sklep internetowy. Niskie smużenie to 120Hz+strobowanie, ale ceny zaczynają się od 1050zł. Seria RL od Benq jak na 60Hz jest bardzo w porządku i ma bardzo niski input lag. Edytowane 21 Lutego 2015 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Daj prawym myszy na pulpicie i wybierz "Rozdzielczość ekranu". Tam powininnaś zobaczyć 2 monitory oraz mieć opcję identyfikacji i ustawień. Jeśli monitora tam nie ma, to spróbuj innym kablem. Jeśli monitor ma kilka wejść, to upewnij się że wybrane jest to, do którego podłączony jest kabel. Przy domyślnych ustawieniach po starcie kompa, dodatkowy ekran pozostaje czarny do póki nie ustawisz klonowania lub rozszerzenia - przynajmniej u mnie tak jest na Intel z Win7. Jeśli chodzi o dźwięk z konsoli przesyłany na wyjście słuchawkowe (bo monitor nie ma głośników), to może być ono domyślnie wyciszone w menu monitora - by po podłączeniu nie walnąć dźwiękiem przyprawiając cię o szybsze bicie serca. Druga opcja, jeśli do konsoli podłączone są głośniki lub słuchawki, to może ona "nie wysyłać" dźwięku po HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...