EnslavedSloth Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam mam kilka pytań : 1. Czy cooler CPU jest dodatkowym chłodzeniem przy składaniu ? 2. Czy jak kupie np. bez dysku to będę mógł go zamątować bez utraty gwarancji ? 3. Czy lepiej samemu złożyć komputer (jestem nowy w tych sprawach ). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 http://www.morele.net/index/faq_wybor/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Czy cooler CPU jest dodatkowym chłodzeniem przy składaniu? Czy jak kupie np. bez dysku to będę mógł go zamontować bez utraty gwarancji? Czy lepiej samemu złożyć komputer (jestem nowy w tych sprawach). Procesor w wersji BOX jest wyposażony w cooler producenta. OEM i BULK nie. Tak IMHO każdy z głową poradzi sobie ze złożeniem komputera. Nie wiem jak morele.net, ale często sklepy kradną całe dodatkowe wyposażenie (oprócz płyt ze sterownikami) i dają Ci tylko złożony komputer. Tak jak napisał Orgiusz takie pytania najlepiej kierować bezpośrednio do sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Usługa składania komputera w morele ma kiepską opinię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Ja bym nie pozwalał nikomu składać mojego PC-ta :), pomijając fakt, że w morelach usługa ta stoi na niskim poziomie. Do wszystkiego masz instrukcje, poradzisz sobie bez problemu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Dokładnie! Kiedyś można było popełnić takie błędy jak ukruszenie rdzenia procesora czy podłączenie taśm PATA/FDD na odwrót. Dziś złożenie własnego komputera to łatwizna, coś jak Lego, a za to jaka satysfakcja :). Zawsze można się odwołać do YT albo do nas, jakby była jakaś trudność ;). @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2015 Dokładnie! Kiedyś można było popełnić takie błędy jak ukruszenie rdzenia procesora czy podłączenie taśm PATA/FDD na odwrót. Dziś złożenie własnego komputera to łatwizna, coś jak Lego, a za to jaka satysfakcja :). Zawsze można się odwołać do YT albo do nas, jakby była jakaś trudność ;). @Tapatalk O ile nie ma się dwóch lewych rąk przy S1150/2011. Reszta to banał ( chociaż ciągle przed oczami mam zdjęcie GF 5900 Ultra z przyciętym PCI na wymiar AGP. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Nieumiejętnie można powyginać piny. Po za tym to nic trudnego złożyć kompa. Wolę samemu niż dać to komuś ze sklepu zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 To jest tak łatwe ze nawet 5 latka składa kompa: : A tu masz więcej poradników: Build Guides, Buyer's Guides, and Ultimate Guides: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Co do pinów, dużo może ratować dobra instrukcja płyty głównej. W takich jest info, że najpierw wkładać cpu, zamykać podstawkę i na końcu zdejmować plastikową osłonę. Myślę, że to przy zdejmowaniu osłony, gdy nie ma cpu w podstawce najłatwiej uszkodzić piny. W wielu poradnikach na yt stosują niestety odwrotną metodę. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Skoro temat jest to zapytam. Na innym forum widziałem, że ktoś pisał, że w morelach można poprosić o sprawdzenie OC kupowanego procka. W morelach bym się bał, ale jeśli jest taka opcja to kto wie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Trudny temat. Dawno temu jak wchodziły Core 2 Duo zamówiłem "selekta", nie pamiętam dokładnie, powiedzmy miał kręcić 2@3, a u mnie przy kosmicznym napięciu robił w ciężkich bólach powiedzmy 2.5. Oczywiście sprawa z góry przegrana, bo sprzedawca "selekcjoner" tłumaczy się, że mam za liche mobo, cooler, albo psu, u niego tak działało i ogólna atmosfera "naskocz mi". Na potwierdzenie tylko screenshot, Bóg wie ile razy obrabiany, z jakiegoś tyracza typu prime, albo linpack (oczywiście test bezbłędny przez 20 czy 30 godzin). Ja bym kupował w ciemno tylko koniecznie nowy nierozpakowany, bo na allegro używka, a już "okazja" w ogóle, to prawdopodobnie trup anty o/c. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Tak też myślałem. Dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...