Skocz do zawartości
ziomboy

Karta do rozdzielczości 4k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam planuję zakup nowej karty graficznej przed premierą gry Wiedzmin 3. Kartę chcę kupić z myślą o graniu z wykorzystaniem G-sync oraz 4k.
Cena, w której chcę się zmieścić to granica ceny Titan'a Z. Czyli około 6-7 k złotych.

Kompletnie nie wiem co kupić, a póki co mam na celowniku:
- Gtx Titan Z wersję hydro cooper lub coś podobnego. 
- Sli Gtx'a 980 w wersji classfield + woda jeśli jakiś producent ją wyda do tych kart.
- Radka R9 295 w jakiejś podrasowanej wersji oczywiście na wodzie.

Zakup planuje na kwiecień-maj więc do tego czasu może coś "ciekawego" powstać.

Prosiłbym o pomoc w tej sprawie,
Pozdrawiam i dziękuję Ziomboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sli gtx980.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2328114/workstation-gpu-advice-sli-gtx-980-titan.html

http://www.gamespot.com/forums/pc-mac-discussion-1000004/gtx-980-sli-or-gtx-titan-z-31653627/

sli gtx980 będzie mocniejsze niż titanZ i R9 295x2. Mają mniej RAM niż TitanZ, ale niedługo mają się ukazać gtx980 8GB, więc to będzie najlepszy wybór: gtx980 8GB.

Edytowane przez Nemayu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co można wyczytać w II kwartale tego roku mają pojawić się wersje 970 i 980gtx w wersji 8 GB - w sam raz do sli.

Jeśli teraz 980gtx kosztuje 2500 zł, to wersja z większą pamięcią będzie wyceniona pewnie gdzieś tak na 3 k zł.

Edytowane przez MiG29

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekaj na ruch ze strony AMD. Obecnie w FullHD nie wyrabia pojedynczy GTX980 i to na high. W cuda optymalizacji nie można za bardzo wierzyć, więc do Ultra detali SLi z GTX980 może dawać te 60FPS w FullHD.

Ten sam zestaw w 4K wymięknie na średnich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi