ziomboy Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Witam planuję zakup nowej karty graficznej przed premierą gry Wiedzmin 3. Kartę chcę kupić z myślą o graniu z wykorzystaniem G-sync oraz 4k.Cena, w której chcę się zmieścić to granica ceny Titan'a Z. Czyli około 6-7 k złotych.Kompletnie nie wiem co kupić, a póki co mam na celowniku:- Gtx Titan Z wersję hydro cooper lub coś podobnego. - Sli Gtx'a 980 w wersji classfield + woda jeśli jakiś producent ją wyda do tych kart.- Radka R9 295 w jakiejś podrasowanej wersji oczywiście na wodzie. Zakup planuje na kwiecień-maj więc do tego czasu może coś "ciekawego" powstać.Prosiłbym o pomoc w tej sprawie,Pozdrawiam i dziękuję Ziomboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) sli gtx980. http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2328114/workstation-gpu-advice-sli-gtx-980-titan.html http://www.gamespot.com/forums/pc-mac-discussion-1000004/gtx-980-sli-or-gtx-titan-z-31653627/ sli gtx980 będzie mocniejsze niż titanZ i R9 295x2. Mają mniej RAM niż TitanZ, ale niedługo mają się ukazać gtx980 8GB, więc to będzie najlepszy wybór: gtx980 8GB. Edytowane 1 Lutego 2015 przez Nemayu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) Z tego co można wyczytać w II kwartale tego roku mają pojawić się wersje 970 i 980gtx w wersji 8 GB - w sam raz do sli. Jeśli teraz 980gtx kosztuje 2500 zł, to wersja z większą pamięcią będzie wyceniona pewnie gdzieś tak na 3 k zł. Edytowane 1 Lutego 2015 przez MiG29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomboy Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 No to jest właśnie problem 980, że nie ma jeszcze 8gb wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Czekaj na ruch ze strony AMD. Obecnie w FullHD nie wyrabia pojedynczy GTX980 i to na high. W cuda optymalizacji nie można za bardzo wierzyć, więc do Ultra detali SLi z GTX980 może dawać te 60FPS w FullHD. Ten sam zestaw w 4K wymięknie na średnich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...