Myniu Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Padl mi wiatraczek na dwumiesiacznym Szafirowym Radku 9100 tzn kreci sie ,ale jakos tak dziwnie.Zwalnia do bardzo malych obrotow (prawie sie zatrzymuje) i przyspiesza. Przy czym jest duzo glosniejszy niz bylo kiedys. Zalozylem smiglo od starego GF 2mx i jest ok. Karta oczywiscie jest na gwarancjijeszcze przez 22 miechy. Chodzi o to ze nie chce jej zanosic do serwisu bo co bedzie jak dadza mi inny ktory nie bedzie sie juz tak dobrze krecil. Moj radek idzie 300 core i 290 mem (wiecej nie probowalem). Przypuszczam,ze do wiatraczka dostal sie jakis kurz i dlatego tak dziwnie chodzi.Mialem kedys cos takiego z wichekiem na procu przeczyscilem i chodzi do dzis. I mam takie pytanko. Nie wiem czy jak go rozbiore przezczyszcze to strace gwarancje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Padl mi wiatraczek na dwumiesiacznym Szafirowym Radku 9100 tzn kreci sie ,ale jakos tak dziwnie.Zwalnia do bardzo malych obrotow (prawie sie zatrzymuje) i przyspiesza. Przy czym jest duzo glosniejszy niz bylo kiedys. Zalozylem smiglo od starego GF 2mx i jest ok. Karta oczywiscie jest na gwarancjijeszcze przez 22 miechy. Chodzi o to ze nie chce jej zanosic do serwisu bo co bedzie jak dadza mi inny ktory nie bedzie sie juz tak dobrze krecil. Moj radek idzie 300 core i 290 mem (wiecej nie probowalem). Przypuszczam,ze do wiatraczka dostal sie jakis kurz i dlatego tak dziwnie chodzi.Mialem kedys cos takiego z wichekiem na procu przeczyscilem i chodzi do dzis. I mam takie pytanko. Nie wiem czy jak go rozbiore przezczyszcze to strace gwarancje? Wiatraczki na tanich kartach mają to do siebie , że są do du.py. Nie zawracaj sobie głowy czyszczeniem i kombinuj jakis nowy albo oddaj na gwarancji kartę. o ile gwarancja obejmuje coś takiego. Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Masz zajebisty problem.:lol: Jak umiesz rozebrać wartraczek do zbób to i nasmaruś uszystwo wewnątrz smarem stały. Jak nie umniesz to weź strzukawkę naciągnij troch - 05 ml powinno starczyć - jakiegoś płynnego smaru, oleju i wztrzyknij delikatnie do witraczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 ja bym przy okazji wymienił chłodzenie. jakiś nieduży radiatorek z wentylem od pentium czy cefalona. albo zalmanika miedzianego dostawić z małym wentylkiem. wyjdzie drożej niż na gwarancji lub czyszczenie ale pochodzi dłużej i znacznie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...