Skocz do zawartości
Myniu

Wiatraczek padl ;[

Rekomendowane odpowiedzi

Padl mi wiatraczek na dwumiesiacznym Szafirowym Radku 9100 tzn kreci sie ,ale jakos tak dziwnie.Zwalnia do bardzo malych obrotow (prawie sie zatrzymuje) i przyspiesza.

Przy czym jest duzo glosniejszy niz bylo kiedys.

Zalozylem smiglo od starego GF 2mx i jest ok.

Karta oczywiscie jest na gwarancjijeszcze przez 22 miechy.

Chodzi o to ze nie chce jej zanosic do serwisu bo co bedzie jak dadza mi inny ktory nie bedzie sie juz tak dobrze krecil.

Moj radek idzie 300 core i 290 mem (wiecej nie probowalem).

Przypuszczam,ze do wiatraczka dostal sie jakis kurz i dlatego tak dziwnie chodzi.Mialem kedys cos takiego z wichekiem na procu przeczyscilem i chodzi do dzis.

I mam takie pytanko.

Nie wiem czy jak go rozbiore przezczyszcze to strace gwarancje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padl mi wiatraczek na dwumiesiacznym Szafirowym Radku 9100 tzn kreci sie ,ale jakos tak dziwnie.Zwalnia do bardzo malych obrotow (prawie sie zatrzymuje) i przyspiesza.

Przy czym jest duzo glosniejszy niz bylo kiedys.

Zalozylem smiglo od starego GF 2mx i jest ok.

Karta oczywiscie jest na gwarancjijeszcze przez 22 miechy.

Chodzi o to ze nie chce jej zanosic do serwisu bo co bedzie jak dadza mi inny ktory nie bedzie sie juz tak dobrze krecil.

Moj radek idzie 300 core i 290 mem (wiecej nie probowalem).

Przypuszczam,ze do wiatraczka dostal sie jakis kurz i dlatego tak dziwnie chodzi.Mialem kedys cos takiego z wichekiem na procu przeczyscilem i chodzi do dzis.

I mam takie pytanko.

Nie wiem czy jak go rozbiore przezczyszcze to strace gwarancje?

Wiatraczki na tanich kartach mają to do siebie , że są do du.py. Nie zawracaj sobie głowy czyszczeniem i kombinuj jakis nowy albo oddaj na gwarancji kartę. o ile gwarancja obejmuje coś takiego.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz zajebisty problem.:lol: Jak umiesz rozebrać wartraczek do zbób to i nasmaruś uszystwo wewnątrz smarem stały. Jak nie umniesz to weź strzukawkę naciągnij troch - 05 ml powinno starczyć - jakiegoś płynnego smaru, oleju i wztrzyknij delikatnie do witraczka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym przy okazji wymienił chłodzenie. jakiś nieduży radiatorek z wentylem od pentium czy cefalona. albo zalmanika miedzianego dostawić z małym wentylkiem. wyjdzie drożej niż na gwarancji lub czyszczenie ale pochodzi dłużej i znacznie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...