butekgmx Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Na purepc.pl podają zestaw za 2000 z kartą graficzną za 700zł i z procesorem i3 . Na morele.pl za 2000zł (+- 200zł) można złożyć komputer z i5 . Czy nie lepiej najpierw złożyć komputer z lepszym procesorem, a kartę później można sobie modyfikować ? Daleki jestem od krytyki, ale to wydaje mi sie po prostu bardziej logiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KageYoshi Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Te zestawy są raczej stricte do grania, gdzie więcej da nam lepsza karta graficzna niż procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Najczęściej o wydajności w grach decydują 2 podzespoły: procesor i karta graficzna. Przy niskich budżetach zawsze jest odwieczny problem "co było pierwsze kura, czy jajko". Mocne I3 da sobie radę w dzisiejszych grach, słaba karta graficzna nie ma szans. Jedni kupią procek pod gry które grają, nawet kręconego pentiuma G3258, jeżeli wystarcza i mocną kartę, inny zrobi na odwrót, pytanie co będzie bolało bardziej przy zmianie i czy ta słaba karta, czasem, na dzień dobry nie okaże się za słaba. Z tego co widziałem to pakują do i5 , GT 630 :zonk: za 250zł, przy założeniu, że pograsz sobie na tym w to, co obecnie grasz, to ma sens, ale AC Unity, Wieśka...hmm, to nie wiem, czy odważyłbym się odpalać przy FHD. http://forum.purepc.pl/topic/365218-komputer-do-20002100z%C5%82-do-gier/ Podobny wątek. Edytowane 3 Lutego 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...