Jump to content
marco

Nowa skórka domyślna forum

Recommended Posts

Od dziś Agile została nową skórką domyślną na forum. Oczywiście poprzednie są nadal do wyboru dla zarejestrowanych i zalogowanych użytkowników.

Standardowo jakieś małe problemy mogą wystąpić, ale skórka jest w miarę czysta, z większymi literami dopasowanymi do starzejącego się audytorium ;)

Wszelkie uwagi proszę kierować w tym wątku, w miarę skromnych możliwości czasowych będą realizowane :)

• Upvote 1

Złym pomysłem jest otwieranie tematów środkowym przyciskiem myszy. Używam opery i otwieram tematy w nowych zakładkach środkowym przyciskiem myszy. Teraz musze non stop klikać wstecz. Wg mnie jest zbyt dużo wolnej, zmarnowanej przestrzeni. Czuje się jak na rozdziałce 800x600. Wróciłem do starej skórki. Moda na te proste grafiki/kafelki jak w windows8 jest kiepska, bardzo kiepska.

Edited by Nemayu

Kolega wyżej ma rację. Należy wyłączyć JS odpowiedzialny za wyłapanie kliknięcia na temat. 

Nie wiem co to za kretyńskie pomysły deweloperów, którzy wymyślają koło od nowa i próbują swoimi durnymi pomysłami niszczyć opracowane od lat standardy. Wytyczne W3C wyraźnie mówią, że link ma być linkiem i to użytkownik decyduje, czy otwiera go w nowej karcie, czy w tej samej. Nawet najstarsze przeglądarki nie mają z tym problemu, więc podpinanie tam JS jest debilizmem w czystej postaci.

Druga sprawa, że jako zalogowany użytkownik nie powinienem widzieć banerów wewnątrz postów. Banery jest na górze i w prawej kolumnie na głównej. Pchanie banerów do postów dla zalogowanych to proszenie się o kłopoty - czytaj: user włączy adblocka.

Oczywiście cały czas mowa o nowej skórce - na tej, której obecnie używam, problem nie występuje.

• Upvote 1

A ja chcąc przetestować nowy temat zmieniłem z mojego (nie pamiętam nazyw) który był cały czarny a teraz nie mogę do niego powrócić. Nie ma go zwyczajnie w opcji do wyboru, próbowałem już wszystkie...

Był podobny to Executive 2 tylko że cały czarny.. i co teraz się pytam?

Edit: jestem debilem, juz mam- DustBlue :banana:

Edited by GeMtin1

Jako domyślna dla niezalogowanych może być, przynajmniej wyróżnia się od innych IPB. Od razu czuć też że jest cięższa od starszych, dosyć dziwnie wygląda też "ODP" i "WYS" w listach tematów, wiem że na wpisanie tam pełnych słów obok nie ma miejsca, ale może jakoś pod spodem albo wcale, choć bez oznaczonych kolumn może być niezrozumiałe.

DustBlue 4 ever

• Upvote 1

Złym pomysłem jest otwieranie tematów środkowym przyciskiem myszy. Używam opery i otwieram tematy w nowych zakładkach środkowym przyciskiem myszy. Teraz musze non stop klikać wstecz. Wg mnie jest zbyt dużo wolnej, zmarnowanej przestrzeni. Czuje się jak na rozdziałce 800x600. Wróciłem do starej skórki. Moda na te proste grafiki/kafelki jak w windows8 jest kiepska, bardzo kiepska.

Masz rację. Mam nadzieje, że udało mi się to zmienić, zachowując jednocześnie większy obszar klikalny poprzez sprawdzanie czy nie był kliknięty środkowy przycisk myszy lub LPM z command/ctrl (okazało się to nie aż tak oczywiste bo uwaga - oczywiście w MSIE lewy przycisk myszy zwraca inną wartość niż na safari/chrome/firefox).

A ja trochę przypominam George Clooney'a, ale mojej współkredytobiorce nie do końca to wystarcza.

I naturalnie, że używam Soc2 bo to czerwone coś jest wysoce niesatysfakcjonujące w każdym aspekcie. I wszyscy wiemy, że ustawiłeś ją jako domyślną, bo pasuje Ci do awatarka (jak mi Soc2 ^_^)

• Upvote 3