Lormus Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam, mam problem z integrą w lapku, procesor i3-3217u, karta graficzna zintegrowana. Chodzi o to, że integra "nie wchodzi na obroty", czyli taktowanie nie rusza z miejsca 350 MHz. Laptop nie przegrzewa się, maksymalne temperatury procesora to 63 stopnie C. Plan zasilania jest ustawiony na wysoką wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBum Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Ogólnie to średnio można coś wywnioskować z tego co piszesz. 1. Włącz hwinfo 2. Włącz grę 3. Pograj z 5min 4. zrób screena hwinfo 5. wyślij go tu Pewnie jak to zrobisz to może ktoś Ci coś pomoże z tym, ale ogólnie na cuda bym nie liczył, bo mało kto gra na integrze i się przejmuje takimi rzeczami. U mnie integra chodzi na 1500 czy 1600MHz, ale ja mam nowszy model i ogólnie problemów nie zauważyłem, poza drobnymi artefaktami przy zbyt małym napięciu. W każdym razie jak zaczniesz od takich screenów to już będzie widać czy na pewno jest tak jak sądzisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 1. Nie drzyj się w tytule. 2. Po co ma być wyższe taktowanie? Bo nie napisałeś czy ci coś tnie bo jest stan bezczynności/2D/3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lormus Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 https://lh4.googleusercontent.com/-a-ZQlug3L5c/VNSSYpXqydI/AAAAAAAAANo/-E0j-AdPJQo/w1026-h577-no/350.png Bardzo niskie FPS w grach, to jest powód dlaczego 350 MHz nie wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) W ustawieniach karty intela masz tryby pracy na akumulatorze, bez itd. Sprawdź. Po drugie w furmark możesz sobie wsadzić w [gluteus maximus]. Zainstaluj Heaven Benchmark i sprawdź. Po trzecie na tej integrze będziesz miał i tak słabe wyniki w grach. Edytowane 6 Lutego 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xBum Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 furmarka na integrze używać... Wejdź w jakąś grę i pograj tak jak mówiłem i daj screena z hwinfo po tych 5-10minutach. Tak poza tym to nie jest karta graficzna do grania w gry, ja na mojej HD4600 podkręconej coś tam mogę pograć w takiego cs:go ale na tej twojej to są marne szanse. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...