ewenement22 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam Mam pytanie czy mogę stworzyć klienta VPN na routerze i na niego łączyć się przez VPNa windowsowego (Win7)? Jeśli tak to jak to zrobić? Na razie stworzyłem klienta dałem mu hasło i stworzyłem VPN przez kreator win7 lecz niestety nie mogę się połączyć... cały czas błąd 800. W połączeniu wpisuję ip zewnętrzne miejsca w którym jest rvs4000 z VPN IPsec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Tak możesz zrobić klienckiego VPNa, Cisco do rozwiązań small business ma coś zamiast AnyConnect i jest to QucikVPN. Jak to zrobić masz opisane tutaj: http://www.cisco.com/c/dam/en/us/td/docs/routers/csbr/rvs4000/administration/guide/RVS4000_AG_OL-22605.pdfNa pewno znajdziesz potrzebne informacje, ja już tego routera wieki w ręku nie miałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewenement22 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Niestety po angielsku... można prosić o konkretną pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...