liechmaster Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 1.zainastlowalem knoppixa na laptopie , wszystko ladnie dziala , sprzet wykryty tylko jest jeden problem: caly czas mi pokazuje ze pracuje na zasilaniu , nawet jak jade na bateriach. w mandrake dzialo wszystko ok ale knoppix mi sie bardziej podoba i chicalbym przy nim zostac. ktos ma pomysl co z tym zrobic? jak odpalam apm to wywala ze caly czas on-line 2. czy w pythonie sa tablice wielowymiarowe? dokladnie chodzi mi o stworzenie tablicy 2-wymiarowej 10x10 typu integer. kiedys mi sie obilo o uszy numpy - chyba dodatkowe moduly do pythona i chyba tam cos jest z mulitiarray ale nie jestem pewnien. 3. czytalem w lilo.config ze mozna wladowac wlasne splashe na lilo (sa nawet 2 przykladowe bmp) znalazlem kilka fajnych splashy ale sa w formacie .msg i gimp tego nie lapie.. czy ktos wie jak mozna je wykorzystac? (domsylnie sa to splashe do mandrake ,ta k przynajmniej bylo w opisie) jakies porady i propozycje? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 1) Prawdopodobnie nie masz obsługi apm'a w jajku. Trzeba zrekompilować. 2) Numeric.py 3) man lilo, man lilo.conf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liechmaster Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 przekompilowalem jajeczko i lipa :/ dalej nie dziala :( dodalem wszystko mozliwe z apm i acpi i nic dodalem nawet obsluge acpi w jajku i nic. inna sprawa ze jak wywoluje z konsoli apci_available to nic nie wyskakuje a wa man napisane ze powinno 0 albo 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Ciekawa sprawa nie wiedzialem ze mozna dac grafike pod moje LILO'owe memu :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...