Nicramo Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam. Posiadam wykupiony internet 60Mb/s z lokalnego dostawcy Asta-Net. Mam od nich Modem/Router wspaniałej i znanej firmy Technicolor TC 7200. Od nie dawna internet zaczyna bardzo wolno chodzić. Używam go jako Wi-Fi. Wcześniej na speedtest download wynosił w okolicach 40Mb/s i upload 1Mb/s a obecnie jest nie raz download 2mb/s, 5mb/s, max 10mb/s a upload wynosi nie raz max 4Mb/s mimo że mam wykupiony 2mb/s. Robiłem testy także przez kabel i są takie same. Nie wiem co mogę zrobić, wgrac nowy software do routera bo nie wiem jaki jest obecny, albo pogrzebać w ustawieniach routera, mogę zrobić screeny jakby ktoś potrzebował. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 zgłoś to dostawcy, w tym sprzęcie sam wiele nie wykombinujesz, no może z wifi, ale jak po kablu idzie tak samo, to tylko dostawca może coś zaradzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicramo Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Da radę aby technicolor służyłby tylko jako modem,a podłączyć swój własny router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 bez problemu, ale robi się podwójny nat, będzie to działać, ale zawsze możesz zrobić dmz, albo włączyć tryb bridge o ile twój dostawca tego nie zablokował w tym sprzęcie tak jak to robi upc. (to też się da obejść) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicramo Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2015 Mam w tym technicolor takie coś Wireless Bridging i jest disabled, nie wiem czy o to chodzi z tym trybem bridge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 nie, to nie chodzi o to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicramo Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 DMZ Host (Exposed Host) : This page allows configuration of a specific network device to be exposed or visible directly to the WAN (Public Internet). This may be used when problem applications do not work with port triggers. Entering a "0" means there are no exposed hosts. No to możliwe że mam opcję dmz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...