ironman49 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam chciałbym zmienić grafikę w swoim blaszaku, przekonała mnie do tego gra Dying Light.Moje podzespołyPłyta główna - Asus M4N68 | O niej napiszę jeszcze później.Karta graficzna - Asus GeForce GT 240Pamięć ram - DDR3 PC3-10700 | Jeżeli coś podałem nieprawidłowo to mogę wysłać zrzut ekranu z programu CPU-ZProcesor - AMD Phenom || X2 550Zasilacz - jakiś no name który będzie do wymiany razem z grafikąKarta graficzna najlepiej jakby był to jakiś używany model jeszcze na gwaracji.Jeszcze co do płyty głównej. Wiem że moim procesorze można odblokować jeszcze dwa jajka ale aktualna płyta <span style='color: red;'>[ciach!]</span>a mi te uniemożliwia. Jak myślicie czy opłaca się to w stosunku wydajność/cena? Czy będzie to chodziło stabilnie? Czy będzie potrzebna zmiana chłodzenia procesora?Czekam na propozycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironman49 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) poszukałbym płyty uzywanej aby odblokowac rdzenie, chłodzenie powinno wystarczyć, choć mozna by jeszcze spróbować podkrecić go ;) a skąd wiesz ze da się prockowi odblokować rdzenie? [czasem w twojej się tego nie da zrobić z odpowiednim biosem? - może potrzeba tylko zaktualizować go] Z tego artukułu http://www.benchmark.pl/mini-recenzje/2__4,_czyli_wszystko_o_odblokowywaniu_procesorow_AMD-2959.html Pod odpowiednią płytą kryje się płyta mająca mostek północny od AMD: SB710, SB750, SB850 lub od nVidii: 720D, 750a, 780a U mnie jest to nForce 630a. Dodatkowo na końcu artukułu są wypisane płyty główne od wielu producentów między innymi od Asusa i nie ma tam mojego modelu. Jeżeli miałbym kupować płytę główną to na pewno używaną. Nie widzę sensu w częściowo zużyty sprzęt ładować nowych części. Edytowane 7 Lutego 2015 przez ironman49 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCleVer Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Podaj budżet, polecam hd 5770/6850 i wymiana proca na Athlon II X4 6x0 i kręcić. Ze wszystkim zmieścisz się w 300-350 zł z zasilaczem jak poszukasz okazji itd :) Tapa tapa ZTE V967s Edytowane 7 Lutego 2015 przez OCleVer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironman49 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Podaj budżet, polecam hd 5770/6850 i wymiana proca na Athlon II X4 6x0 i kręcić. Ze wszystkim zmieścisz się w 300-350 zł z zasilaczem jak poszukasz okazji itd :) Nie podawałem budżetu ponieważ nie jestem w stanie określić która karta graficzna będzie najlepsza żeby nie było wąskiego gardła. Nie wiem 400-600 złotych? Nie mam pojęcia ile coś takiego może kosztować. Co do procesora wolałbym nie wymieniać a i w podkręcanie nigdy się nie bawiłem. tzn nie sprawdzałeś na innej płycie czy się da odblokowac? [miałem 550 i się dało, ale miałem też athlona x3 i mimoże dało sie odblokować dodatkowy rdzen to procek nie chciał z nim stabilnie pracować] więc sprawdziłbym u kogoś to najpierw Kompletnie nic nie sprawdzałem tylko suche informacje z internetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...