Skocz do zawartości
Zielonek

Zwolnienie internetu, obciążona sieć

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od paru dni próbuje sobie poradzić z pewnym problemem, a mianowicie chodzi mi o to, że gdy korzystam z komputera w domu to wszystko chodzi cacy, TeamSpeak, internet, gry itp itd. W sieci podłączone są od czasu do czasu jeszcze 2 laptopy i też nie ma z nimi problemu. Problem pojawia się wtedy gdy podłącze iPhone do sieci i zacznę np. synchronizować dane czy też normalnie korzystać z internetu wtedy sieć na komputerze zaczyna wariować, strony się nie wczytują a ping na TeamSpeaku skacze do 2000! 

Może mi ktoś pomóc lub naprowadzić na jakieś poszlaki w czym może być problem ?  Mój router to:

Router bezprzewodowy, standard N, 300Mb/s Model TL-WR841N / TL-WR841ND

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@UP po wymianie telefonu problem nadal ten sam, gdy podłączam telefon do sieci WiFi w domu nie moge korzystać normalnie z PC ponieważ przerywa mi momentalnie sieć..TeamSpeak Conenction Lost a strony WWW wgl. się nie wczytują, ktoś wie o co chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten nowy telefon to jaki?

Generalnie WiFi działa tak, że szybkość zależy od najwolniejszego urządzenia podłączonego.

Jednak w takim wypadku strony powinno nadal działać normalnie (wolniej, ale powinny działać).

Całkowity brak połączenia oznacza jakiś limit połączeń WiFi ustawiony w routerze lub konflikt adresów IP.

Czy w tym czasie na komputerze nie wyskakuje żadna informacja o problemach z połączeniem WiFi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi