Zielonek Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam! Od paru dni próbuje sobie poradzić z pewnym problemem, a mianowicie chodzi mi o to, że gdy korzystam z komputera w domu to wszystko chodzi cacy, TeamSpeak, internet, gry itp itd. W sieci podłączone są od czasu do czasu jeszcze 2 laptopy i też nie ma z nimi problemu. Problem pojawia się wtedy gdy podłącze iPhone do sieci i zacznę np. synchronizować dane czy też normalnie korzystać z internetu wtedy sieć na komputerze zaczyna wariować, strony się nie wczytują a ping na TeamSpeaku skacze do 2000! Może mi ktoś pomóc lub naprowadzić na jakieś poszlaki w czym może być problem ? Mój router to: Router bezprzewodowy, standard N, 300Mb/s Model TL-WR841N / TL-WR841ND Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonek Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 @UP po wymianie telefonu problem nadal ten sam, gdy podłączam telefon do sieci WiFi w domu nie moge korzystać normalnie z PC ponieważ przerywa mi momentalnie sieć..TeamSpeak Conenction Lost a strony WWW wgl. się nie wczytują, ktoś wie o co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2015 A ten nowy telefon to jaki? Generalnie WiFi działa tak, że szybkość zależy od najwolniejszego urządzenia podłączonego. Jednak w takim wypadku strony powinno nadal działać normalnie (wolniej, ale powinny działać). Całkowity brak połączenia oznacza jakiś limit połączeń WiFi ustawiony w routerze lub konflikt adresów IP. Czy w tym czasie na komputerze nie wyskakuje żadna informacja o problemach z połączeniem WiFi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...