Fiorentina Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam serdecznie Już od paru miesięcy nie mogę zwalczyć oprogramowania ,które zakodowało mi dokumenty tekstowe oraz zdjęcia. Teraz mam komunikat na komputerze po zalogowaniu : WARNING WE HAWE ENCRYPTED YOUR FILES WITH CRYPTOLOCKER VIRUS CLICK HERE TO PAY FOR FILES RECKOVER To tak w skrócie Czytałam na Waszej stronie o tym virusie niestety nawet odniesienie się do firm ,które naprawiaja (odszyfrowują) pliki nic nie zmieniło. Po wrzucaniu zainfekowanego pliku w okienku otrzymywałam odpowiedź ,że plik ten nie jest zarażony cryptolockerem. Boję się ,że jest to jakaś nowsza wersja tego szkodliwego oprogramowania i nikt mi nie może pomóc a nie stać mnie na zapłacenie haraczu. Najgorsze jest to ,że miałam tam zachowane zdjęcia po nieżyjącym już mężu i z dziećmi zostaliśmy bez tak ważnych dla nas pamiątek. Wydaje mi się na 99% ,że otrzymałam go w meilu, który brzmiał bardzo niepozornie: Faktura od Pani Gieni i załącznik, niestety był on pusty. Dodam jeszcze tylko ,że był to stary adres firmowy nieżyjącego męża a nie prywatny. Proszę , może znajdzie się wśród was ktoś kto poradzi sobie z tymi oszustami. pozdrawiam Katarzyna Ps. Zainfekowane pliki wyglądają następująco: IMG_4326.JPG.encrypted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Plikow nie da sie odszyfrowac, chyba, ze zaplacisz okup. Jak to mowia, za glupote sie placi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Ostatnio to przechodziłem w jednej firmie, nie zdecydowaliśmy się na okup z jednego powodu – jak zaufać złodziejowi szantażyście... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...