Skocz do zawartości
Marcin86rsl

WiFi do komputera stacionarnego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prosiłbym po poradę co lepiej wybrać. Czy może karta wifi na pcie a może też wifi usb, router na lan? Zależy mi na sporym zasiegu karty. Mieszkam na firmowym hotelu jest tutaj sporo osób korzystają z wifi. Przez cały czas korzystałem z laptopa. Teraz przesiadłem się na stacjonarkę. Narazie puki co korzystam z udostępniania internetu na telefonie po przez usb.( Samsung galaxy s5) ale jakościowo szczerze no nie za bardzo to działa. Budżet nie gra większej roli. Ale też prosiłbym bez przesady. Płyta główna to MSI z97 gaming 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś w pracy musiałem stacjonarkę podpinać przez WiFi. próbowałem "dzyndzla" na USB, ale wpięty z przodu zajmował jeden z dwóch portów, to jeszcze łatwo było go zruszyć choćby kolanem. Wpięty z tyłu komputera często gubił zasięg (komputer był w kącie, dostęp tylko od frontu). Ostatecznie wstawiłem tam kartę na PCI z antenką umieszczoną na kablu. Nie pamiętam dokładnie jaka to była karta, ale coś bardzo podobne do tego. Jeśli możesz potrzebować łatwego przełożenia karty do innego komputera to może jednak lepiej coś na USB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi