Marcin86rsl Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam. Prosiłbym po poradę co lepiej wybrać. Czy może karta wifi na pcie a może też wifi usb, router na lan? Zależy mi na sporym zasiegu karty. Mieszkam na firmowym hotelu jest tutaj sporo osób korzystają z wifi. Przez cały czas korzystałem z laptopa. Teraz przesiadłem się na stacjonarkę. Narazie puki co korzystam z udostępniania internetu na telefonie po przez usb.( Samsung galaxy s5) ale jakościowo szczerze no nie za bardzo to działa. Budżet nie gra większej roli. Ale też prosiłbym bez przesady. Płyta główna to MSI z97 gaming 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarrionCrow Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Kiedyś w pracy musiałem stacjonarkę podpinać przez WiFi. próbowałem "dzyndzla" na USB, ale wpięty z przodu zajmował jeden z dwóch portów, to jeszcze łatwo było go zruszyć choćby kolanem. Wpięty z tyłu komputera często gubił zasięg (komputer był w kącie, dostęp tylko od frontu). Ostatecznie wstawiłem tam kartę na PCI z antenką umieszczoną na kablu. Nie pamiętam dokładnie jaka to była karta, ale coś bardzo podobne do tego. Jeśli możesz potrzebować łatwego przełożenia karty do innego komputera to może jednak lepiej coś na USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 ja kupiłem TL-WN722N za grosze i działa bez problemu, oczywiście sporo też zależy od samej siły sygnału Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...