medea3000 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Witajcie, bardzo potrzebuję komputera, najlepiej laptopa do 1200 zł. Wiem, że to mało, więc nie piszcie, że za mały budżet i z czym do ludzi. Jestem w tej chwili bez pracy i tyle jestem w stanie za niego dać. Czy mógłby mi ktoś doradzić jaki kupić, bo kompletnie się na tym nie znam?1) Potrzebuję go do typowych prac biurowych: tworzenie plikow tekstowych, korzystanie z internetu, itp. 2) Chciałabym, żeby miał hdmi.3) Matryca nie mniejsza niż 15'. 4) Może być używany. Bardzo dziękuję z góry za pomoc. Marta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Zmniejsz wymóg co do ekranu do 14,1 i bierz Dell E6410, do 800 zł dostaniesz z Windowsem 7, i5 i 4GB ramu. Pomimo 14 cali jest całkiem znośna rozdzielczość 1440x900. Da się go też w miarę wygodnie przenosić. Będziesz zadowolona. Przykładowo http://allegro.pl/dell-e6410-i5-m560-2-67ghz-160gb-4gb-win7-4732216-i5060857576.html czy http://allegro.pl/dell-e6410-i3-2x2530-3gb-160gb-rw-bt-1440x900-7pro-i5052797129.htmlna i3. Grafika koniecznie Intel HD, coby było jak najbardziej niezawodnie. Nie ma hdmi, jest DP. Do podobnych zastosowań kupiłem niedawno E6400, ja miałem jednak o połowę mniejszy budżet od Ciebie. Później kumpel z pracy kupił taki sam model. Ja brałem u jednego z ww sprzedawców, kumpel u drugiego. Z zewnątrz lapki mają ryski, po otwarciu wygląda jak nie używane. Zaletą takich poleasingowców jest to, że jak nieszczęśliwie uszkodzi się klapa, zawiasy czy oś, za grosze możesz dokupić części. No może matryca będzie trochę droższa. Temat przenoszę do co kupić - laptopy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Tylko uwaga co do rozdzielczości, jak zresztą widać w podlinkowanych przez Ciebie, nie zawsze e6410 występuje z matrycą 1440x900 ;) Bardzo duża część sprzętu poleasingowego która wisi na allegro przelatuje przez moje ręce najpierw i takie delle spokojnie można polecić, rzadko trzeba coś przy nich robić. Choć miej na uwadze że na bank klapy matryc będą porysowane, często też pękają listwy na klapie, ale to tylko wizualny defekt i nie przeszkadza kompletnie jeśli nie przykładamy do tego zbyt dużej wagi. A z używek 15" cienko, znaczy dla przykładu będę jutro na allegro wrzucał Asusa X54C. Fajny stan i cena ok 1000zł. Tylko, dla porównania z DELLem, tu dostajesz plastik fantastik, błyszcząca matryca, oczywiście brak trackpoint no i sam fakt, że konstrukcyjnie i wytrzymałościowo to przepaść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Fakt, niektóre mają mniejszą rozdzielczość. Rysy na klapie potwierdzam, są. W przypadku mojego egzemplarza mile zaskoczył mnie stan klawiatury i touchpada. Z rozmiarem 15 cali ciężko, duży wybór dopiero przy E6500, niestety tu mamy C2D. Budżet pozwala na więcej, nie proponowałem go. E6510 z i5 można kupić za 1200 spokojnie, nie jest jednak opłacalny przy cenach E6410. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...