Skocz do zawartości
kris74

Samsung Galaxy Note 3 Neo czy Asus Zenfone 6?

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam smartfona i zastanawiam się nad wyborem między Samsungiem Galaxy Note 3 Neo a Asusem Zenfone 6. Który z nich polecilibyście i dlaczego? Na pewno nie chcę by smart podczas przeglądania internetu czy ogólnie pracy z nim wieszał się, by strony ciężko się ładowały, potrzebny mi smart do codziennego użytku: sms, mms, internet, chętnie z dobrą rozdzielczością ekranu i co ważne z wytrzymała baterią.

Z góry dzięki za opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus z prockiem intela nie ma zbyt pochlebnych opinii (nagrzewanie, pobór energii) ale jeśli nie grasz to może nie mieć aż takiego znaczenia, a to jak szybko działa smartfon to też zależy w większości przypadków od samego użytkownika

No cóż w testach i opiniach użytkowników właśnie procek Intela przy standardowym korzystaniu nie nagrzewa się zbytnio i nie pobiera zbyt dużo mocy. Standardowe korzystanie w zależności od opcji ustawionych może być dość długie. Może się nagrzewać w okolicy obiektywu aparatu jak niektórzy twierdza.

Ważne są dla mnie opnie posiadaczy tych modeli, którzy z praktyki mogą coś powiedzieć..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asus ma też większy (żeby nie powiedzieć olbrzymi) ekran, więc to tylko indywidualna kwestia, do internetu oby dwa są aż nadto wystarczające i przy normalny użytkowaniu nic się nie przycina

z doświadczenia sprzedawcy wygląda to tak:

- klient kupuje smartfona

- przegląda neta, wciska co bądź (szczególnie "twój telefon jest zagrożony")

- instaluje mu się tona śmiecia

- procesy w tle żrą baterię, mulą fona

- klient z rykiem wraca -> sprzedaliście mi gów***no

:damage_wall:

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi