Jackov15 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam! Komputer posiadam od niecałego tygodnia(składany) i dopiero teraz wystąpił ten dziwny problem. Mianowicie gdy odpalam jakąś grę, w głośnikach monitora słyszę coś jakby trzeszczenie. Wyinstalowałem i zainstalował Realteka na nowo, ale nic to nie dało. Płyta główna to: GA-B85M-D3H Procesor: i5 4460 Szukałem w internecie informacji na ten temat, jednak nic nie znalazłem. Wcześniej ten problem nie występował. Wczoraj aktualizował się Windows(8.1) więc może to być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2015 Na 99% cewki na grafice sieją po dźwiękówce. Włączenie synchronizacji pionowej powinno rozwiązać/obejść problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Te cewki by tak nagle wyskoczyly? Bo do tej pory wszystko było ok a w ustawieniach grafiki nic nie było zmieniane. Dodam że dzień wcześniej aktualizował się system. Tak czy siak, jak tylko będę w domu to spróbuję włączyć synchronizację pionowa, chociaż o ile pamiętam, to jest włączona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 o ile pamiętam, to jest włączona. Mogła być włączona, z aktualizacją windowsa mogły się zaktualizować sterowniki grafiki. W nowym sterowniku opcja ta może być domyślnie wyłączona i masz co masz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 To mam włączyć gdzieś w ustawieniach systemowych, czy bezpośrednio w grze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Jeden wał, ustawienia w sterowniku obejmą wszystkie programy. W grze będziesz musiał każdej z osobna tego dokonywać. Najpierw sprawdź, czy to zadziała. Jak wyżej, obojętnie gdzie tego dokonasz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 No spoko, po południu będę próbował ;-) Tylko gdzie to mogę zmienić w systemie? :-D w dxdiag? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 google.pl Przeczytanie ze zrozumieniem postu #6 uchroniłoby cię przed pytaniem w poscie #7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Przeczytałem ze zrozumieniem ;-) Pytam gdzie, bo w sterowniku(tj. DirectX) nie widziałem takiej opcji. Nie jestem zbytnio obeznany. Tak czy siak, poradzę sobie i napisze czy pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 W sterowniku karty graficznej. Nic nie pisałem o DirectX i nie wiem skąd sobie to wziąłeś. Więcej pytań nie zadaj, skoro nie podałeś, jaką kartę graficzną masz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Mój błąd, posiadam R9 280. Sprawdzę w domu to co napisałeś i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Dobra, spróbowałem z tą synchronizacją pionową i jest to samo... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackov15 Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2015 Tak czy siak, dzięki za pomoc :) Ku mojemu zdziwieniu, problemem okazał się kabel. O tyle to dziwne, że przy odtwarzaniu muzyki czy filmików z YT problem "trzeszczenia" ustępował. Podłączyłem głośniki zewnętrzne i już wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...