Małpożer Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 Odważne stwierdzenie. Zaraz obskoczą Cię wyznawcy części drugiej. :PNiech obskakuja, kazdy moze miec inne zdanie. W 2 za krotko gralem. W 3 podobala mi sie ta basniowa oprawa oraz odejscie od tworzenia drog. W sumie ze strategii jeszcze stronghold crusader bylo swietne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
april*s Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Wracając jeszcze do porównania poprzednich Scrollsów do Skyrima. W Morrowindzie jedną rzeczą, która mnie odpychała był system walki. Ileż można było uderzać w jednego kraba czy co to tam było, wielkości piłki do koszykówki, żeby w końcu go trafić? Rozumiem, niewielkie obrażenia itd, ale mając kij czy miecz, nie trafienie takiego celu z odległości 30 centymetrów jest kpiną.Klimat sam w sobie faktycznie te starsze części miały lepszy, ale może to dlatego, że Skyrim postawił jednak bardziej na realizm miejsc. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Akurat kraby błotne w morrowind były ogromne, tak pewnie z 1m szerokości. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aqua Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Ojojoj pamiętam, że pierwsze na czym grałem.. To była taka sytuacja, że rodzice zabrali mnie do jakiś znajomych, a tam było commodore 64. W ogólnie nie widziałem co to jest, ale podobało mi się. Pamiętam taką grę, że chodziło mi się królikiem samurajem. Później dostałem to commodore do domu i grało się w te wszystkie "hity". W ogóle świetne czasy jako dziecko, te przewijanie kaset było boskie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Zapewne chodzi Ci o Usagi Yojimbo. Ja jeszcze sobie przypomniałem o Zorro na atarynkę - grałem w to u wujka. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2015 Nie zapominaj o Capitalism. :) Acrobatics to bardzo ważny skill, który wpływał nie tylko na to, jak wysoko będziesz mógł skakać, ale również i na wysokość, z jakiej możesz spaść i nie odnieść przy tym żadnych obrażeń. A Twoja postać w morku na początku bardzo słabo biega i skacze (uroki spędzenia kawałka życia w lochu), więc robiło to różnice. :P Odważne stwierdzenie. Zaraz obskoczą Cię wyznawcy części drugiej. :P Tylko dwójka! A w czwórkę grałem tyle, że nie odróżniam od trójki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
april*s Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 Zapewne chodzi Ci o Usagi Yojimbo. Ja jeszcze sobie przypomniałem o Zorro na atarynkę - grałem w to u wujka. :] Zorro też było dobre. A w ogóle, Usagi Yojimbo wyszedł remake na urządzenia mobilne. Właśnie pobieram, ciekawe czy zrobili coś fajnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocketv78 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 Moja pierwsza gra? Kurka Wodna 2. Dla 6-latka gra idealna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 Chuckie Egg (1983) ZX spectrum Manic Miner (1984) ZX spectrum Nie wiem, czy widzieliście grę TV Pong http://gadzetomania.pl/3295,telewizyjna-video-gra-z-polski-bajty-z-broda Potem już był "wypas" Atari 130XE, Commodore 64, Amiga 1200.. i blaszaki do dziś. Osobiście chyba największe hurra miałem w salonach gier na Pac Man, Mause trap i "Laserach" http://www.arcade-museum.com/game_detail.php?game_id=10816 http://www.arcade-museum.com/game_detail.php?game_id=8765 Laserów do dziś nie znalazłem, coś jak asteroids z dwoma gałkami do sterowania i strzelania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Jak tylko dostalem kompa... stare dobre 386SX (25Mhz) z 2MB pamieci RAM... Zaczynalem z trzema grami - Electro Body - niesamowicie trudna ;) Prince of Persia I ostatnia ktora byla bardzo malo popularna... Polska produkcja - gra KOSMOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Tank 1990, Duck Hunt na podróbie Pegasusa "400 in 1". W tank naparzaliśmy z siostrą, aż kciuki bolały. W czasach, kiedy podstawówka miała 8 klas. 8 bitowy WOT ;) dodam do tego wspomnianego już Saboteur (skończona na cheat'ach tj. z solucją z bajtka ;) ) , parę godzin się zmarnowało. Jednak najwcześniej i najwięcej joysticków umierało przy Flying Shark na Timex Gameplay pzd Edytowane 21 Lutego 2015 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Pamięta ktoś?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 moja pierwsza niezapomniana gra w którą grałem bardzo bardzo długo to był Dungeon Master na amiga 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Pamietam ta 'konsolke' i jak wraz z ojcem reperowalem przycisk ROTATE na gume do rzucia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Bujda! Można było zabijać ważne, ba!, niezbędne do ukończenia fabuły gry, postacie. Wyświetlała nam się wtedy informacja, że Morrowind nie będzie takie same, straciliśmy możliwość dokończenia historii, ale możemy kontynuować grę. Chodziło mu o obka, przejęzyczył się, przeczytaj całą dyskusję. :P A tego tetrisa 9999in1 to też pamiętam. No i oczywiście były też te wszystkie tiger games, czy inne ich podróby - straszny badziew, ale dużego wyboru się wtedy nie miało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Bujda! Można było zabijać ważne, ba!, niezbędne do ukończenia fabuły gry, postacie. Wyświetlała nam się wtedy informacja, że Morrowind nie będzie takie same, straciliśmy możliwość dokończenia historii, ale możemy kontynuować grę. Thank you, Captain Obvious! Cudzysłów nie był tam bez powodu, tak jak i emotka ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Takie coś jeszcze przed tetrisem miałem: Później było z górki. Edytowane 26 Lutego 2015 przez grzegrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 A te jajka ze zwierzakiem co trzeba bylo karmic i sprzatac po nim? I o 1 w nocy piski itp jajka po zwierzak sie zesr... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Mówisz o Tamagotchi. Swego czasu był na to spory boom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Najstarsze co pamiętam: Fort Apocalypse na atari chyba na 3 dyskietkach 5.25. Potem miliony gier na pegasusie :D Mówisz o Tamagotchi. Swego czasu był na to spory boom... Oj był, do tego sporo krytyki jakie to niedobre dla rozwoju dzieci i w ogóle, a potem przyszedł kolejny twór z Japonii czyli pokoemony i było pozamiatane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Pamięta ktoś? :D Zdecydowanie więcej czasu pożarł mi Sensible Soccer (i zazdrość wobec kolegów z Amigą 500 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Mówisz o Tamagotchi. Swego czasu był na to spory boom... Tamagotchi to dopiero połowa lat 90, dobre 10-15 lat później niż najstarsze tytuły podawane tutaj. Swoją drogą nigdy nie kminiłem zajawki na to, ale do dzisiaj pamiętam jak koleżanki w podstawówce jarały się tym na maksa. Przy okazji handheldów to pamiętam jak siostra cioteczna dostała na urodziny pierwszego Gameboya - ależ to był szał i jaka zazdrość w tamtych czasach jak dopiero co otworzyli pierwszego McDonalda w Polsce, przy Sezamie w Warszawie. Jak się teraz spojrzy na specyfikację tej maszynki to w sumie nie wiadomo jak zareagować - procesor 4,2MHz, ekran 2,6" 160x144, 8KB pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Flaki Gameboy'a to nic, najgorszy był ten chrzaniony ekran, na którym nic nie było widać. Ale przynajmniej dźwięk nie był najgorszy. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Co nie zmienia faktu, że wśród handheldów to 2 najczęściej kupowana konsola w historii (ustępuje tylko Nintendo DS) i 3 wśród konsol ogólnie ;) Ja do przenośnych konsolek wróciłem dopiero w okolicy Advance/Advance SP, ale to już nie było to samo co 10 lat wcześniej - za rogiem czaiło się PSP i DS, gdzieś tam obok próbowała się przebijać Nokia ze swoim N-Gage także nieubłaganie zbliżała się zmiana pokoleniowa i koniec ery Gameboyów. Śmiesznie, bo podejrzewam, że za kilka lat takie zabawki znowu będą przeżywać drugą młodość na zasadzie mody na vintage ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Jeśli już, to tylko w formie emulatorów na smartfony. To byłoby nawet fajne - emulator gameboy'a, w którym możesz włączyc sobie filtr wyświetlający monochromatyczny obraz na zielonym tle. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Master Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Burnout Revenge na PS2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 To Twoja pierwsza gra? Dość nowa... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Nie każdy musi być takim dinozaurem jak Ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Bez przesady z tym dinozaurem, Revenge nie ma nawet 10 lat więc o ile nie świeżyzna to do antyku jej jeszcze daleko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2015 Nie każdy musi być takim dinozaurem jak Ty Akurat w takich tematach określenie "dinozaur" przyjmuję z dumą. :D Bo jak tu nie być dumnym z bycia świadkiem początków branży gier i dalszego jej rozwoju... :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...