Setnik Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Wolf pierwsza gra jaką zagrałem na 286 8MHz, z przyciskiem turbo do 12 MHz i dyskiem który zajmował dwa sloty 5.25" , a jego pojemność całe 30 MB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 pierwsza gra - atarii 2600 i enduro z tego co pamietam pierwsza gralem, potem pare innych pc - Digger jeszcze na karcie hercules (zolte kolorki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mseredin Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Na Atari 800XL: Track and Field (kaseta) i Spy vs Spy (dyskietka) obydwie najbardziej grywalne były w trybie multiplayer :) a na PC (286) F19 Stealth Fighter w którego grałem całą noc w dniu kiedy dostałem kompa :) Edytowane 2 Października 2016 przez mseredin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Na pierwszym komputerze, którzy kupili rodzicie to było - MDK. Wiąże się z tym też ciekawa historia, ponieważ na rachunku były tylko wpisane części i tylko za hardware było zapłacone. Tymczasem panowie w sklepie wgrali Windows i kilka ówczesnych hitów. Pamiętam, że były MDK, Tomb Rider, jakaś ścigałka z Hummerami. To były czasy :) Edytowane 2 Października 2016 przez introvert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Pegazusow u sasiadow itp nie bede opisywac ale z pierwszych na moim PC TO BYLY: wolf3d i LHX ("symulator" śmigłowca) w sumie tyle tego bylo ze ciezko wymienic ten "pierwszy" tytul :) a pozniej przyszedl doom i swiat zawirowal :) 486dx100 4mb ram i 0.5mb albo 2mb (nie pamietam dokladnie) na grafice + glosniczek mono w obudowie i dos+win 3.11 :D ps. Pamietam jak jechalem z ojcem do miasta kupic dodatkowe 4mb ramu za sporo milionow by odpalic quake oczywiscie w slawnej 320/240 :D bo wiecej nie szlo ;) pozdro dinozaury :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Z symulatorów śmigłowca pamiętam dobrze Gunship 2000 i Apache Longbow. Ach, ta cudowna grafika w tej drugiej robiła wtedy wrażenie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 486dx100 Od intela czy od AMD? Młodzież pewnie nie uwierzy, AMD oraz Intel produkowali zgodne procesory, ten 486dx100 był chyba ostatnim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 ZX Spectrum1984 rok, coś w rodzaju arkanoida tylko prostsze. Tytułu nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Atari 800XL, River Raid, gra z 1982 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Oj Klaus nie mam pojecia na temat mojego zabytkowego sprzetu. Z komunijnej kasy byl kupiony. Ale pamietam ze bylem go kupowqc z ojcem i chyba wzielismy "ladniejszy" (taka byla wiedza na temat komouterow u mnie w domu :P) i gorszy niz inny model. Wiem ze sasiad przyszedl bo komp nie chcial dzialac po odpaleniu...sasiad wcisnal power i....kazal czekac az sie wszystko zaladuje a troche to trwalo :) ale do dzis pamietam komendy z dosa i magiczny niebieski ekran od norton commandera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Od intela czy od AMD? Młodzież pewnie nie uwierzy, AMD oraz Intel produkowali zgodne procesory, ten 486dx100 był chyba ostatnim. Jeden z pierwszych jak w moim avatarku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Pong (1972 rok) dziękuje dobranoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 W 1958 byla gra na ktorej wzorowal sie pong, wiec nie wygrales internetow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregWPR Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Jet Pac na ZX Spectrum. Mialem wtedy jakies 10 lat. I wsiąkłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KGHM Zagłębie Lubin Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Jet Pac na ZX Spectrum. Mialem wtedy jakies 10 lat. I wsiąkłem :) Ja wsiąkłem na 386 w Dune 2. Godzinami!!! nAwet zmienialem zawartość hexadecymenalna plików zeby miec na poczatku misji Devastatory itp : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soobek_PL Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 Pierwsza gra to DSJ 2 na Win98, na moj 1 wlasny komputer Win95 dostalem Blood, GTA I oraz C&C Red Alert, nie pamietam ktora pierwsza bo mialem wtedy 5lat, a pierwsza gra w ktora maniaczylem online to Quake III Arena. W wieku 12/13 lat, codziennie po szkole do 2/3 w nocy :D Najdluzej siedzialem bez przerwy 25h przy Uncharted 2, chciałem przejść od razu cała gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Najdluzej siedzialem bez przerwy 25h przy Uncharted 2, chciałem przejść od razu cała gre. To całkiem długo jak na grę na 6h gry (7 gdy się nie grało w inne...) ;) Wybacz, ale po prostu śmiechłem ;D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Osobiście nie pamiętam pierwszej gry (za dużo tego było) ale najbardziej zapamiętałem River Raid - grane na Atari 65XE. Spędziłem przy tym tytule setki jak nie tysiące godzin :P Gdy dowiedziałem się, że wyszła 2 to od razu musiałem ją mieć :D Problem było posiadanie Atari 2600 ale to wtedy u kolegi się grało :D Później nadszedł czas na Commodore 128 i się grało we wszystko, a jeszcze później już normalny PC z Voodoo Rush, Voodoo Banshee, Voodoo 4 4500 ale niezbyt długo się tym nacieszyłem bo naszła era GeForca :D GeForce 2 Ti, Ti4600 i na FX 5950 Ultra się zatrzymałem do czasu 7900 GTX i już leciało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soobek_PL Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Jak sie nie gralo kilka lat to taka gra to nowosc + lamiglowki na dlugo mnie zatrzymywaly i pewne etapy w ktorych nie wiedzialem co trzeba robic :D To całkiem długo jak na grę na 6h gry (7 gdy się nie grało w inne...) ;) Wybacz, ale po prostu śmiechłem ;D Edytowane 28 Listopada 2016 przez Soobek_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varkot Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Nie wiem czy pierwsza, ale na pewno jedną z pierwszych była River Raid, w którą grałem na Commodore 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) 1 gra: Ruska Formuła https://www.google.pl/search?q=Ruska+gra+formuła&client=opera&hs=fLS&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjCsIPt-6HWAhVDKlAKHSY_Bw0QsAQIRQ&biw=1680&bih=647#imgrc=Fkr6enJvBw6YUM: 2 na Atari 800XL , na robionym joysticu : River Raid , ponad 50 mostów po kolei- bez rozj... :D 3 NA grach "ala" Pegasus : Mario Bros - 32 mapy po kolei -1 raz -się udało bez rozj.by ... 4 Commodore: Ninja ;) 5 Z PC : na kolegi 486 wyścigi: STUNTS 6 Na swoim 1 PC Pentium 133@150: MDK Hmm... najlepsza z pierwszych w/g mnie: River Raid. ;p Edytowane 13 Września 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 Hmm... najlepsza z pierwszych w/g mnie: River Ride Raid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 (edytowane) na PCchyba pierwsza pierwsza to CIV1 albo prince of persiapotemprehistoryk 2nfs1edit zapomnialem oski or die (https://classicreload.com/ski-or-die.html) Edytowane 13 Września 2017 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornen Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2017 czołem! na C64 to jakieś riverrajdy były, no i miałem edycję Terminator przeto w to próbowałem. a potem, na pierwszym pc Scorched Tanks - zrywaliśmy się z kumplami z budy i co to się działo... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2017 na Commodore / Atari - najstarsze co pamiętam to Montezuma na PC - Digger (proc 286, dysk 20MB, monitor jednokolorowy - bursztynowy :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janbuk1 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 prince of persia (klasyczny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...