Skocz do zawartości
Rumcajzus

Płyta główna do Phenoma X6 1055T (200 - 300zł)

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Szukam dość taniej (200 - 300 zł, dopuszczam modele używane) płyty głównej, która pozwoli mi wycisnąć coś więcej z mojego biednego Phenoma'a II X6 1055T. Nie jestem jakimś wielkim overlockerem, żeby nie powiedzieć żadnym, ale parę lat temu bez żadnych problemów, dzięki różnym poradnikom udało mi się wycisnąć z niego spokojnie 3800MHz na niemożliwej już dzisiaj do zidentyfikowania dla mnie płycie Gigabayta. Potem niestety płyta się spaliła, a "eksperty" z komputerowego wsadziły mi w zamian Gigabyta M52LT-D3 którego możlwiości podkręcania nie istnieją (podniesienie CPU Frequency do 210 skutkuje wielkim WARNING przy właczaniu kompa sic!), poza tym płytka zaczęła mi najzwyczajniej w świecie piszczeć. Oprócz tego płytka musi obsługiwać GTX 560 Ti (w najbliższym półroczu wymieniam na jakąś 970'tke)

Wiem, że zakres cen dość mierny, ale może istnieje jakaś "debest" płyta główna w tej kategorii, o której ja nie mam pojęcia, a wy moglibyście mi polecić :D ?

Osobiście rozważałem kupno Gigabyta GA-990XA-UD3 lub Asus'a M4A89GTD PRO (używanego, ten jego wiek mnie jednak trochę odstrasza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi