everblack Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Zaraz chyba zwariuję. Co się stało z moją przeglądarką? Fonty zaczęły wyglądać paskudnie. Załączam link z obrazkiem jak to wygląda:http://i.imgur.com/yAGDe0O.jpgProblem pojawia się w Chrome i Operze, w Firefoxie jest ok. Natomiast sytuację zaobserwowałem dzisiaj, wczoraj tak nie było. O co chodzi? HELP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Może zaczniesz od wyłączenia cleartype w systemie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2015 Chrome i opera mają ten sam silnik i obie były w ostatnich dniach aktualizowane, może coś skopali (już to kiedyś było) Sprawdź chrome://settings Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkoslord542 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2015 Mam ten sam problem, po aktualizacji Chrome ten problem wystąpił. W ustawieniach nie da rady włączyć antyaliasing'u i na tym rozszerzeniu do czcionki. Ktoś wie może jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 A w chrome://flags opcja antialiasingu jest wyszarzone, na default, wyłączona? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkoslord542 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Nie ma w chrome://flags antyaliasing'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Jest, tylko się po polsku nazywa: Wygładzanie LCD. Sobie kliknij: chrome://flags/#lcd-text-aa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkoslord542 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Dzięki, szukałem fraz po angielsku. Niestety nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Spróbuj jeszcze zmienić wartość chrome://flags/#ignore-gpu-blacklist czyli "Zastąp listę renderowania programowego" - na "Włączone". Jakkolwiek to strzał na ślepo, nie jestem pewien, czy blink do AA wykorzystuje przyspieszenie sprzętowe - wydaje mi się, że tak. Albo inaczej: zobacz, czy i co nie jest na zielono w chrome://gpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Korzystam z najnowszych testowych i developerskich wersji Opery codziennie i nie spotkałem się z takim zachowaniem. Chrome'a też mam, ale bardzo rzadko go odpalam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkoslord542 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Pierwszy sposób z włączeniem chrome://flags/#ignore-gpu-blacklist nie pomógł. Disabled Features: multiple_raster_threads Multiple Raster Threads: Disabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Te też mam wyłączone, na wszystkich kompach i AA działa. Więcej nie pomogę - pozostaje Ci albo zgłosić na bug tracking, albo sprawdzić, czy ktoś już tego nie zrobił. Jak pisałem wcześniej, już tak było ze dwa lata temu i poprawili w kolejnej wersji - tyle, że wówczas dotyczyło to tylko wersji na linux. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 http://superuser.com/questions/876582/terrible-font-rendering-recently-in-some-applications-but-not-others oraz https://productforums.google.com/forum/#!topic/chrome/w8KjpmM25Mo 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 A widzisz. Czyli powoduje to http://support.microsoft.com/kb/3013455 ale zamiast je odinstalowywać, należy zainstalować: https://support.microsoft.com/kb/3037639 Ach ten MS... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkoslord542 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Dziękuje bardzo, zainstalowanie aktualizacji pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...